Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Förkylningskurer

När jag var förkyld för två veckor sedan så hoppades och trodde jag att jag hade varit förkyld tillräckligt för det här halvåret i alla fall. Men tji fick jag för i söndags eftermiddag kröp sig en annan förkylning på och natten till måndag fick jag rejält ont i halsen. De senaste dagarna har jag ätit värktabletter och knaprat halstabletter och behövt avstå helt från träning. Så segt, men med tanke på den tid på året som vi är inne i nu så är det egentligen inte så konstigt.

Många är vi som går runt och hostar, snorar och är mer eller mindre krassliga. Här kommer därför ett inlägg med ett gäng förkylningstips från mig till dig. Om du har fler tips och kurer att dela med dig av så kommentera gärna och berätta om dem!

Grön smoothie med ärtor, spenat och äpple

Grön smoothie med ärtor, spenat och äpple

Jag är förvisso alltid noga med att boosta mig själv med bra mat och dryck, men när jag är förkyld blir jag ännu mer noga med det. En sådan här grön smoothie fylld med bra antioxidanter från spenat, ärtor, citron, ingefära, basilika och äpple är ett exempel på en bra dryck i förkylningstider. När jag skrev inlägget om denna smoothie var jag visserligen inte av åsikten att den var god, men om man river ner rikligt med färsk ingefära så blir den det!

forkylningstips-te-3

Ett tydligt tecken på att jag är förkyld är när kaffet inte smakar bra. Jag som annars älskar kaffe! De här dagarna har jag druckit mitt morgonkaffe ändå, just för att jag måste ha det och får huvudvärk annars. Men i övrigt dricker jag te. Det kan man inte få för mycket av när jag är förkyld!

Breakfast Bowl till frukost

poke-bowl-recept-2

Som sagt, bra mat är alltid viktigt, men särskilt viktigt är det när man är förkyld. Det är smart att köra med konceptet färgglad bowl, både till frukost, lunch och middag. Med alla  de färgerna kan man vara säker på att man får i sig mycket bra näring. Här ser ni en ljuvlig Breakfast Bowl och ett gäng med Poké Bowls.

Fler inlägg om ämnet förkylningar:

3 kommentarer

  1. vaknade med halsont idag.. fast bara på ena sidan.. men det blir att hoppa träningen o hoppas att det är bra i morrn…

Lämna en kommentar

Annons
Annons