Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Målsättningar

Målsättningar Karin Axelsson

Vad vore livet utan målsättningar? Jag skulle tycka att det vore ett väldigt trist och enahanda liv. Det är målsättningarna som får mig att vilja mer, att utvecklas och komma framåt. Utan dem skulle jag mer stå och stampa på samma ställe och livet skulle inte ge mig samma glöd och glädje.

Vi är alla olika. Vissa av oss trivs med det som är och vill kanske inte mer än så. Men för oss som vill det är konkreta målsättningar med ett vad, hur och när viktigt för att komma till nästa nivå. Jag applicerar målsättningar i nästan allt, på jobbet såklart, med träningen och i privatlivet. Dock vill jag höja ett finger för att det periodvis i livet kan vara klokt att ta det lilla lugna med att kräva för mycket av sig genom att sätta upp mål. För ett par år sedan skrev jag detta inlägg om prestationsprinsessor som vill prestera i allt. Jag var just då inne i en period i livet där jag valde att dra ner på ambitionerna på vissa plan, just för att det också skulle vara hållbart och för att jag skulle orka med.

Att sätta upp mål är bra för att konkretisera vad du vill uppnå och hur du ska ta dig dit, men se till att också ha delar av livet där du levererar utan tanke på prestation.

Målsättningar Karin Axelsson

Så, vilka målsättningar jobbar jag med just nu? Här kommer några av de jag har formulerat på senare tid och som jag har på agendan att uppnå nu.

Mina målsättningar just nu

 • Jag ska springa en halvmara i april och vill då springa på en tid under 1 timme och 50 minuter. Det borde vara ett rimligt mål om jag har en bra dag. För att öka chanserna till detta ska jag prioritera löpning och då mestadels längre pass de veckor som är kvar. Typiskt nog har jag åkt på en förkylning igen, men när den är borta kommer jag satsa på tre löppass i veckan, varav ett är ett längre sådant.
 • Jag vill ha ett Social Selling Index på 85. För en månad sedan hade jag 69 och sedan dess har jag aktivt jobbat med LinkedIn som en social selling-kanal. Jag har nu ett index på 77 och tycker därför att 85 bör vara rimligt. För att ta mig dit ska jag fortsätta hålla en hög aktivitet där jag delar eller lägger upp något fem gånger i veckan samt publicerar artiklar med jämna mellanrum och lägger upp en video då och då. Idag publicerade jag min andra artikel någonsin! In och läs! (Har du koll på ditt index? Här kan du gå in och testa det.)
 • Jag ska ta vårt SEO-Cert. Jag har varit nära ett par gånger, men nu är det dags att klara det en gång för alla. För att lyckas med det krävs att jag avsätter tid för det och gör det regelbundet tills  jag klarar det. Ska väl inte vara så svårt! Här hittar du det om du också vill göra det.

Målsättningar Karin Axelsson

Målsättningar Karin Axelsson

Har ni tänkt på vilken skillnad det gör att sätta sig ner, skriva ner sina målsättningar och sätta en realistisk plan för dem mot att inte göra det alls?

Se till att inte sätta upp för många målsättningar på en gång och var realistisk i dina ambitioner. Följ upp, bocka av och fira ordentligt när du klarar ett av dem!

Målsättningar Karin Axelsson

Jag har några fler konkreta målsättningar på jobbet som jag vill klara i år. De tillsammans med dem som jag just nämnde känns som en lagom nivå på olika mål som utmanar och peppar mig till att nå nästa nivå i livet.

Hur ser dina mål ut? Har du några?

5 kommentarer

 1. ja, jag hade ju ett, att förbättra tiden på GV i maj, men efter 3 månader med förkylningar o minimalt med träning ligger jag i dag sämre till än för ett år sen så det blir svårt, men jag jobbar på.. 🙂
  Hur lägger du upp din löpträning? Jag har stora löparboken men har gjort ett eget schema.. Korta intervaller 1x1min x12 plus 10min upp o nedvarvning på måndagarna, plus 60min bodypump, långa intervaller 5min upp o nedvarvning sen 6min på det tempot jag vill köra GV o 4min lungt, upprepas 4ggr onsdag morgon (tufft före frulle), o långpass på helgen (uppe i 70min o kommer öka med ca 5min i veckan ). jag kör ju också innebandy på torsdagar så jag är lite rädd för överträning..

  1. Låter som mycket träning så var försiktig så det inte blir för mycket, speciellt med tanke på att du har varit förkyld mycket.
   Nu inför halvmaran är min ambition att löpträna 3 ggr i veckan. Annars brukar jag hålla mig till 2 ggr. Ett av de löppassen ska då vara ett längre distanspass.

 2. ja, jag är väldigt försiktig.. o det är inte mkt rörelse alls dom dagarna jag inte har träning… men jag kommer inte att pressa mig, går det inte så promenerar jag men just nu känner jag mig stark o snabb.. mkt pasta o bröd.. hahah.. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons