Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Quorntaco – ett härligt vegetariskt recept

Quorntaco i salladsblad

Att få hem bud är ett härligt privilegium som bloggare. I mitt fall, som hälsobloggare, är det främst bud med hälsosam mat av olika slag som jag brukar få hem. Om jag gillar det så skriver jag om det ibland, men det är inget jag är förpliktigad till eftersom vi inte har ingått ett avtal.

För ett par veckor sedan fick jag hem ett bud från Amazing Alice med produkter från Quorn och lite annat smått och gott. Tanken var att jag skulle kreera ihop något recept själv från detta. Jag blev sugen på att göra någon form av Quorntaco med salladsblad istället för tortilla- eller tacobröd. Så det fick det bli!

Quorntaco i salladsblad

Visst blev de ganska fina, mina Quorntacos?!! Och jag kan lova att de var goda också!

Jag stekte Quornbitarna tillsammans med tacokrydda och riven ingefära och tillsammans med tacosås satte det en god smak till rätten. Faktum är att jag bjöd bland annat min pappa på det här och han som normalt sett är lite skeptisk mot vegetarisk mat tyckte att det var gott (sade han i alla fall….).

För er som vill testa en sådan här vegetarisk taco kommer här receptet.

Quorntaco i salladsblad

Quorntaco

ca 6 portioner

 • 2 påsar Quornbitar
 • 1 gul lök
 • liten bit av en färsk ingefära
 • en halv röd chili (ta gärna bort fröna för att det inte ska bli för starkt)
 • tacokrydda, färdigköpt eller egen kryddblandning av chili, paprika, spiskummin, ingefära och svartpeppar
 • stora salladsblad
 • gurka
 • tomater
 • körsbärstomater
 • majs
 • gul paprika
 • rödlök
 • tacosås

Börja med att hacka gul lök och chili och stek tillsammans med Quornbitarna i olja. Krydda med riven ingefära och tacokrydda.

Medan Quornbitarna steks hackar du grönsakerna smått. Jag valde denna gång att blanda ihop alla grönsaker i en skål och sedan toppa mina Quorntacos med dem. Vill man duka upp alla grönsaker i separata skålar går det såklart bra.

Placera ut salladsbladen på tallrikar, eller som här på stora bananblad, och fyll dem med Quornbitar, grönsaker och tacosås. Färdigt att njuta av!

Quorntaco i salladsblad

Quorntaco i salladsblad

Mina barn som gillar ris fick det i sina tacos också. Och jag ställde också fram tortillabröd på bordet för de som ville ha det. För egen del tyckte jag salladsbladet var en perfekt taco i sig.

Testa gärna denna vegetariska rätt full med goda smaker du med!

Ett annat gott tacotips är denna Fish Taco med lax. Och ett annat vegetariskt tips är annars denna vegetariska linsgryta som ser helt himmelsk ut.

Lämna en kommentar

Annons
Annons