Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Tjejmilen 21k

spring i benen

Idag den 21 februari är det exakt två månader tills jag ska springa mitt livs första halvmara. Jag har visserligen sprungit den distansen på egen hand hemma, men jag har aldrig sprungit ett lopp på den distansen. Den 21 april är det dags för Tjejmilen 21k och i samband med det är det också premiär för just det loppet.

Tjejmilen 21k – min plan inför loppet

Precis som det framgår av namnet på loppet är detta ett löparlopp för tjejer och kvinnor. Distansen är en halvmara, det vill säga 21 kilometer och 98 meter. Den går på samma fina bana på Södra Djurgården som Tjejmilen gör, men är alltså dubbelt så lång sträcka som den.

Då i slutet av april har våren börjat blomstra och jag kan tänka mig att det kommer kunna bli en fin dag att springa på!

Så hur ska jag lägga upp min träning inför detta lopp?

Även om jag inte springer en halvmara var och varannan dag nu för tiden så känner jag mig ganska så trygg inför den distansen. Det längsta jag har sprungit nu på senare tid är 15 kilometer, vilket ju är ca 70% av distansen och egentligen skulle jag klara mig på att inte ha sprungit längre än så innan loppet. Men för att säkra upp och känna ännu mer självförtroende inför Tjejmilen 21k så kommer jag testa att springa den faktiska distansen åtminstone en gång innan det är dags.

Utöver det kommer jag hålla mina två löparpass per vecka där ett av dem är lite kortare (ca 5 km) och ett av dem är längre (10-15 km). Det bör räcka för att jag ska stå väl förberedd när det är dag.

Löparsko Saucony Guide 10

Det känns riktigt roligt att vara anmäld till ett lopp och särskilt kul är det att det är just en halvmara. Även om jag springer en hel del som det är så går det inte att komma ifrån att ett inbokat lopp ger en extra sporre. Idag på lunchen sticker jag ut på en kortare runda och på fredag innan jobbet har jag som plan att springa 15 kilometer.

Löpning på Djurgården

Det jag ser framför mig i huvudet när jag tänker på Tjejmilen 21k är spring på ett grönskande Djurgården där våren spirar som bäst och kungens får kanske är ute på en runda.

Är det några av er läsare som planerar att springa detta lopp? Visste ni att man också kan anmäla sig tillsammans med någon och springa varsin sträcka av de 21 kilometerna? Det ni gör i sådant fall är att anmäla er till duoklassen där en av er springer det längre varvet på cirka 12 kilometer och den andra springer den avslutande sträckan på 9 kilometer. Vem som gör vad kan ni bestämma på loppdagen, beroende på styrka och dagsform.

Åh, det här med att springa halvmara är jag riktigt pepp på!!!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons