Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Ett värdefullt dygn på Yasuragi

Yasuragi spa

Innan helgen som var hade jag inte varit på Yasuragi tidigare. Eftersom jag såklart hade hört mycket om det japanska spahotellet så hade jag ändå en viss förväntan på hur det skulle vara där. Jag hade sett framför mig en plats där det var tyst, lugnt och rofyllt, där man gick från bad till bad och där alla gick klädda i japanska morgonrockar.

Yasuragi kimono

Foto: Marie Farah Fioriniello

Det visade sig att jag hade ganska så rätt. Dock gjorde den stora storleken på hotellanläggningen och de många människor som var där att känslan inte var riktigt lika lugn och rogivande som jag hade trott. Det var liksom lite för mycket folk i restaurangerna, spaanläggningen och yogasalen för att det skulle gå att komma ner i varv helt. Här kommer ord och bilder om min och tjejkompisarnas helg på Yasuragi.

Yasuragi – spahotellet i Stockholm

När vi kom fram till spahotellet och checkade in fick vi alla ta varsin baddräkt och tofflor. Och när vi kom in i vårt hotellrum låg där varsin morgonrock och väntade på oss på sängen. På Yasuragi går man klädd i den japanska morgonrocken under hela vistelsen, ja till och med vid den fina middagen på kvällen. Det var en annorlunda och härlig känsla! Syftet med det är att alla ska fokusera med på det inre än det yttre och genom att alla ser mer eller mindre likadana ut så uppnår man det.

Yasuragi spa

Vi gillade att hänga i den lugna avdelningen där det fanns frukt och te att ta av. Teerna hade jag inte mycket för eftersom de var gröna och det inte är min favorit. Men det var gott att få något värmande i kroppen i alla fall.

Yasuragi yoga

Ni som läste mitt inlägg häromdagen om yogan på Yasuragi vet att vi utövade några yogaklasser när vi var där. Eftersom en av klasserna var en av de första sakerna vi gjorde där efter att vi hade checkat in så kom vi ner i varv direkt, vilket var skönt. Klicka på länken ovan om du vill veta mer om det.

Yasuragi spa

Vi hade alla fyra sett fram emot att få spa´a mycket och det gjorde vi också. Inomhus på Yasuragi finns flera olika bad att välja mellan och ett antal olika bastuar. Men skönast av allt var att gå ut i kylan och krypa ner i den varma bassängen som fanns där. I den spenderade vi mycket tid, både på eftermiddagen och kvällen dag 1 och på förmiddagen dag 2.

Yasuragi spa

På kvällen den första dagen var det så dags för 3-rätters middagen. Vi hade ett bokat bord till 21 och fick servitören Esko (tror jag han hette) till vårt bord. Vi fick alla välja mellan fyra olika förrätter, varmrätter och efterrätter och det visade sig att vi alla valde nästan exakt samma rätter hela vägen.

Yasuragi spa

Förrätten var en Maki med hummer, avokado, salladslök, gurka, sojamajonäs, srirachasås, rostade pumpafrön samt solroskärnor och kryddkrasse. Så galet god!

Yasuragi spa

Yasuragi spa

Till varmrätt valde vi alla ett pannstekt kycklingbröst från Mariebergs gård med tryffelteriyakisås, rostad blomkål, pak choy samt salladslök. Väldigt god den med!

Yasuragi spa

Den efterrätt som jag valde var god, men seglade inte upp som super god. Det var en Yuzu, vilken bestod av curd med mördegssmulor, hallon och lakritsmaräng.

Vi var alla fyra väldigt mätta och nöjda när vi begav oss upp till hotellrummet där vi satt i sängen och snackade till sent.

Yasuragi frukost

Så var det söndag morgon och dags för frukost. Där hade man önskat att atmosfären var mer rofylld och lugn än vad den var. På grund av mycket folk i frukostrestaurangerna var det lite stökigt, men buffén hade mycket gott att bjuda på.

Yasuragi spa

Utcheckningen var klockan 12.00 så vi hann med en stund i spa´t innan dess.

Yasuragi spa

Yasuragi spa

Såklart hoppade vi ner i den varma bassängen där ute och njöt av att få ännu en skön stund tillsammans.

När klockan visade att det var dags att duscha, klä på sig och checka ut kände vi att vi hade kunnat stanna minst ett dygn till, dels för att vi fortfarande hade så mycket att prata om och dels för att det var så härligt att få varva yoga med varma bad och bastuar samt god mat. Vi får helt enkelt göra något liknande snart igen!

Yasuragi spa

Yasuragi spa

Jag knäppte några sista bilder ute vid bassängerna och sedan sade vi hej då till Yasuragi för den här gången.

Ett tips om du ska åka dit och vill passa på och få några behandlingar också; boka dem i god tid. Det var något vi inte hade gjort och därav blev det inte att vi kunde ta några.

Lämna en kommentar

Annons
Annons