Påsken närmar sig med stormsteg och redan nästan helg är det dags för lax, sparris och ägg i mängder. Jag ser fram emot några extra lediga dagar, tid med familjen, förhoppningsvis vårkänslor och så massor utav påskmat. Här bjuder jag på det som jag tycker är godast på påskbuffén. Låt dig inspireras av en hälsosam påskbuffé!
Hälsosam påskbuffé
Sådana här tallrikar med massor av gott från påskbuffén älskar jag. Mina favoriter som jag gärna tar för mig av är såklart lax och ägg, men också avokado, någon romsås, sockerärtor och sparris. Åh, så gott alltsammans!
Sparris känns given på påskbuffén. När jag bodde i Tyskland ett år var de som galna i sparris under sparrissäsongen, som varade under hela våren. Jag förstår dem för sparris är ju galet gott.
Godast tycker jag är att koka sparrisen lätt för att sedan toppa den med flingsalt, peppar och saft från citron. Slutligen river jag gärna över parmesanost på sparrisen.
Gör gärna en sallad med sockerärtor, rädisor, paprika och tomat. Super gott att ha som tillbehör till allt det andra.
Det brukar vara för tidigt för de svenska jordgubbarna, men köp gärna hem ett gäng utländska istället. Njut dem med grädde eller glass till efterrätt eller tillsammans med en cheesecake, som jag tipsar om längre ner i inlägget.
En färgglad sallad, varma baguetter och kokta ägg – en höjdarkombination till påsk!
Lax i mängder måste finnas på påskbuffén. Servera gärna både varmrökt, kallrökt och gravad. Färsk dill och citron är måsten som tillbehör.
Toppa dina ägghalvor med en klick majonäs, räkor, rom och dill. Tänk att det fungerar lika bra till jul som till påsk!
Och så efterrätten. Denna ljuvliga cheesecake med färska jordgubbar gjorde jag förra påsken och det blev succé. Receptet hittar du via länken.
Gör gärna ett gäng hälsobollar och bjud på också. De här citron-och mandelbollarna är så ljuvligt goda. Du bara måste göra dem!
Låt också din påsk bli en härlig mathögtid. Passa på att äta mycket ägg, lax och choklad. Det ska jag göra!
Mums, så gott!!
Eller hur!!! <3