Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Jordärtkockssoppa – en värmande och god soppa

Jordärtkockssoppa recept

När jag var på ett frukostseminarium härom veckan fick vi med oss en goodiebag med ingredienser och recept till en jordärtkockssoppa. Jag blev såklart sugen på att testa att göra denna soppa så för ett par veckor sedan lagade jag jordärtkockssoppa till mig och barnen som lördagslunch.

Receptet kommer från Westers, som också var en av arrangörerna till seminariet. Här delar jag med mig av receptet på denna goda soppa.

Jordärtkockssoppa recept

Jordärtkockssoppa recept

ca 4 portioner

  • 500 gram jordärtskockor
  • 1 hackad charlottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl vitt vin
  • 0,5 liter grönsaksbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar
  • olivolja

Topping:

  • champinjoner
  • peccorino
  • torkad rosmarin
  • salt och peppar
  • olivolja

Jordärtkockssoppa recept

Skala och dela jordärtskockorna. Fräs dem tillsammans med olivolja samt lök och vitlök. Häll på vinet och låt koka i några minuter. Tillsätt buljong och grädde. Låt puttra i ca 20 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Skär champinjonerna i mindre bitar. Fräs dem i olivolja. Låt svalna en stund.

När soppan är klar lägger du upp den i djupa tallrikar och toppar med de stekta champinjonerna, riven peccorino och torkad rosmarin. Avsluta med att dra några varv med pepparkvarnen över samt strö över flingsalt.

Servera gärna soppan med ett gott bröd.

Jordärtkockssoppa recept

En sådan här soppa är perfekt att äta till lunch eller kvällsmat en kall vinterdag. Eller på hösten när det börjar bli ruggigare ute. Jordärtskockor alltså. Den smaken är svårslagen!

Detta är en variant av ett recept skapat av Christian Johansson, kökschef Westers

3 kommentarer

  1. så gott!! men hur var jordärtskockorna, färska eller på burk?? Så sugen att prova till middag en kväll med ett gott bröd till.. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons