Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Mobility training

yoga som mobility training

Det är intressant hur mycket mer yoga och rörlighetsträning/mobility training som har kommit in i mitt liv jämfört med för några år sedan. För er som har missat att läsa om min yogaresa, när jag jag gick från en yogamotståndare till en yogafrälst, så hittar ni den här. Där berättar jag om hur jag för några år sedan var snudd till träningsberoende och ständigt sökte kickar i att träna hårt, komma upp i puls och lyfta tungt till att hitta till yogan via bikramyogan och successivt landa i en bättre balans och ett sundare förhållningssätt till träningen.

yoga som mobility training

Det var som sagt bikramyogan som fick mig att fastna för yogan. Till en början var yoga något jag utövade i snitt en gång per vecka, men nu för tiden har jag yoga eller mobility training med som en del av nästan varje träningspass jag gör.

Jag inleder så gott som alltid mina styrke-/pulspass med rörlighetsövningar/yoga i någon form. Att sträcka ut och landa i positioner är ett optimalt sätt att väcka kroppen till liv och efter ca 5 minuter är du skönt varm i hela kroppen.

När jag instruerar crossfitklasserna på torsdagar brukar jag så gott som alltid börja med yogaövningar. En övning vi regelbundet tränar på där är att sitta på huk och fälla ut ena benet rakt ut (se bilden ovan).

yoga som mobility training

yoga som mobility training

Att avsluta ett träningspass med några minuters yoga/rörlighetsövningar/stretch är också så skönt. Du hinner landa, hämta andan och komma ner i varv medan du sträcker ut och töjer. Så skönt!

yoga som mobility training

Och som jag sagt tidigare, man borde göra minst en back bend varje dag. Det ska jag nog faktiskt införa!

Mer om rörlighetsövningar / mobility training:

6 kommentarer

  1. Ja, det är härligt att sträcka ut.. Jag borde bli bättre på det!! Sitter nöjd på jobbet efter intervaller på löpbandet, synd att man inte kan lägga upp en bild.. 🙂 Kändes riktigt bra även om jag inte löste 4e intervallen med tänkt tempo utan fick sänka lite på den, men snart så!! 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons