Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Super smarriga snickersbollar

hälsosamma snickersbollar

Varje gång jag gör hälsobollar, raw food-bollar eller vad man nu vill kalla det så slås jag av hur enkelt det är och hur gott det blir. Det behövs inte särskilt många ingredienser och har man tillgång till en bra mixer eller matberedare så går det på ett kick.

Dessa super smarriga snickersbollar gjorde jag i helgen på enbart fyra ingredienser. Resultatet blev bollar som smakar som Snickers, men som inte innehåller något raffinerat socker, transfetter eller andra onyttiga tillsatser. Jag vågar påstå att de till och med blev godare än vanliga Snickers!

hälsosamma snickersbollar

Snickersbollar utan raffinerat socker

  • 200 gram jordnötter (jag fick skarva med cashewnötter också då vi inte hade så många jordnötter hemma)
  • 300 gram dadlar (utan kärnor)
  • 2 msk jordnötssmör (såklart en variant utan socker och gärna ekologisk)
  • 200 gram choklad (jag valde Nick’s, både mör och ljus, som innehåller stevia istället för socker)

Mixa nötter, dadlar och jordnötssmör till en massa. Mixa inte så länge så att det blir alldeles slätt utan låt nötter och dadlar fortfarande vara i mindre bitar så att det blir lite crunchy.

Ställ in i kylen i någon halvtimme.

Rulla till bollar. Smält chokladen över ett vattenbad. Tag av från vattenbadet och rulla bollarna i den smälta chokladen. Låt torka på ett fat.

hälsosamma snickersbollar

De här bollarna gör sig gudomligt bra tillsammans med en kopp te eller kaffe. Njut dem till fika eller mellanmål!

hälsosamma snickersbollar

hälsosamma snickersbollar

Jag kan lova att jag var nära att äta upp alla bollarna på en gång, så goda var de, men jag lyckades hejda mig. De är mättande så man blir ganska belåten redan efter ett par av dem. Men lova mig att du gör dessa. Så goda och så enkla att göra!!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons