Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Nyttigt chokladbräck – super enkelt godis att göra själv!

Nyttigt chokladgodis - Nyttigt chokladbräck med nötter och russin

Det var när jag senast gjorde Snickersbollar och jag fick lite smält choklad över som jag kom på den briljanta idén att göra chokladbräck av resterna. Det här måste vara det enklaste godiset som går att göra; bara tre ingredienser och blir färdigt på ett kick!

Om du har nötter, russin och choklad hemma så kan du göra chokladbräck. Jag valde denna gång att ha Nick’s choklad och fick därmed till en nyttigare variant av chokladbräck utan raffinerat socker.

Nyttigt chokladbräck med nötter och russin

Nyttigt chokladbräck med nötter och russin

Nyttigt chokladbräck

  • en rejäl näve nötter (välj de du är sugen på, jag tog jordnötter och cashewnötter)
  • en rejäl näve russin
  • 100-200 gram choklad (jag blandade ljus och mörk)

Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Blanda russin och nötter med den smälta chokladen i en skål. Bred ut ett smörpapper på en plåt och häll ut chokladblandningen på den. Bred ut den med en slickepott.

Låt stelna och skär chokladbräcket sedan i lagom stora bitar.

Klart!

Nyttigt chokladbräck med nötter och russin

Nu har vi en fin liten glasburk hemma fylld med chokladbräck. Få se hur länge den kommer vara kvar…!

Nyttigt chokladbräck med nötter och russin

Nyttigt chokladbräck med nötter och russin

När jag gjorde dessa ljuvliga chokladbräck kom jag att tänka på den variant av Peanut Butter Cups som jag har gjort tidigare och som påminner om dessa förutom att de också innehåller jordnötssmör. Snacka om att de också är galet goda. Här har du receptet på mitt goda choklad- och jordnötsgodis om du blir sugen på att testa även det.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons