Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Ett år utan gymkort

Utan gymkort

Sedan årsskiftet har jag inget gymkort. Det årskort jag hade på Nordic Wellness under 2017 gick ut då och sedan dess har jag varken förnyat det eller skaffat mig ett annat. Att vara utan gymkort har än så länge inte varit ett hinder för min träning och jag funderar skarpt på att låta 2018 vara året när jag tränar lika mycket som vanligt, men utan gymkort. Bara för att jag kan!

Gymtraning

Visst finns det fördelar med att träna på gym. Du har tillgång till mängder av redskap, du har tak över huvudet ifall vädret skulle vara dåligt och det finns ofta roliga gruppträningspass att välja på. Men det är ju inget måste att träna på gym och all typ av träning du gör där kan du lika gärna göra någon annanstans.

gymtraning-karin

Jag har många härliga, svettiga, roliga och jobbiga gympass att se tillbaka på. Och jag kommer få uppleva många fler sådana framöver, men 2018 känns det kul att anta utmaningen att träna mycket utan ett enda gym!

utegym-1

utegym-3

Så vad ska jag göra istället för att få till min träning? Och hur har jag tränat hittills i år? Jo. så här.

Träning utan gymkort:

  • Jag kan fortfarande träna på gym så länge det handlar om ett utegym. Vi har ett utegym som ligger bara fem minuters springtur bort från kontoret. Där har jag tränat vid något tillfälle tidigare i år och så fort Kung Bore släpper sitt grepp kommer jag träna där oftare. Utegymmet jag tränar i på bilderna ovan ligger nära vårt hem och dit är det perfekt att göra en utflykt tillsammans med barnen/familjen.
  • Jag yogar mycket och det är ju hur smidigt som helst att göra hemma. I morse rullade jag fram en matta och yogade mig varm och skön. Super smidigt när som helst och var som helst!
  • Två gånger i veckan tränar jag tillsammans med kollegorna i den gymnastiksal vi hyr. På måndagar är det innebandy och på torsdagar är det crossfit. Super bra och rolig träning, som jag inte vill missa för ett enda gym i världen!
  • Min målsättning är att springa ett par gånger i veckan. Jag har aldrig varit förtjust i löpband och springer därför hellre utomhus, oavsett väder. Ännu en träningsform jag kan utöva utan gymkort!
  • Övrig träningstid kan jag träna hemma med mina redskap. Eftersom vi har allt från hantlar och kettlebells till medicinbollar och chinsräcke så går det att göra en hel del styrkeövningar hemma.
  • Något som jag kommer unna mig att göra mer av i år istället för att ha gymkort är att lösa biljetter på olika yogastudios och andra träningsstudios där jag kan testa träningsformer jag aldrig har utfört tidigare. Det ska bli kul!

Karin gym

Så. Vem behöver egentligen ett gymkort när det finns så mycket annat att träna?!! Inte jag 2018 i alla fall!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons