Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Utomhus är alltid bäst. Ingen protest!

Utomhus är bäst - ute i vinterväder

Jag må ha varit lite galen förra helgen när jag hängde runt i trädgården i enbart kortärmad träningströja och träningstights. Det var bitande kallt, men samtidigt så magiskt härligt med sol och vinterland. Och det var egentligen bara under tiden som jag fotade som jag var så lättklädd.

Att vara utomhus en sådan fin vinterdag som det var då och som vi har fått njuta av den här veckan också är som balsam för själen. Så underbart!

Utomhus är bäst - ute i vinterväder

Har ni också tänkt på att det mesta känns enklare, roligare och lite bättre efter att man har varit ute och fått andats frisk luft en stund. Jag kan faktiskt ibland undra varför jag har ett jobb där jag sitter inne hela dagarna när det är så härligt att vara utomhus. Å andra sidan kan jag inte komma på ett utomhusjobb som jag skulle vilja ha så min lösning är att försöka vara utomhus så mycket som möjligt när jag är ledig istället.

Nu när dagarna blir allt längre finns det ännu mer möjligheter till att njuta av timmar utomhus i dagsljus och det ska jag se till att göra.

Har du något smart knep för att hinna tanka dagsljus och frisk luft så mycket som möjligt?

Utomhus är bäst - ute i vinterväder

Utomhus är bäst - ute i vinterväder

Jag har några smarta knep för att lyckas med detta. Här kommer de.

Smarta sätt för att få till mycket tid utomhus:

 • Prioritera aktiviteter utomhus före de som du måste göra inomhus. Börja en lördag med att sticka ut ett par timmar och vänta med åtaganden som städning och pyssel inne till senare.
 • Planera in roliga utflykter utomhus med familjen eller vänner. Ta er till en pulkabacke, gå på promenad i skogen eller lek ute i trädgård eller park.
 • Låt bilen stå hemma och åk kollektivt istället. Då får du automatiskt längre stunder utomhus och vardagsmotion på köpet!
 • Var med i min Challenge4Charity-utmaning.  Med den får du minst 30 minuters promenad utomhus om dagen!
 • Eller så följer du min son Wilmers råd: Var ute och träna så kommer tiden gå jätte snabbt för att det är så kul!

Så. Ut och njut!

6 kommentarer

 1. ute är såå skönt!! längtar efter att halsen ska bli helt bra så mitt långpass denna veckan blir av o UTE.. 🙂 Var på VC i fredags o blev idiotförklarad för halsontet, som att jag hittade på.. Tack för den liksom.. Jag vill ju träna o var frisk. Körde innebandymatch i går kväll o det blev inte sämre o idag är det lite bättre så eftersom VC säger att jag simulerar så kör jag på igen tills jag blir sjuk på riktigt… 🙂 (men jag lyssnar på kroppen :))

  1. Förstår att du längtar!!! Det är verkligen något visst med att vistas utomhus och speciellt att kunna träna ute. Hoppas verkligen att du får hålla dig frisk nu och kan fortsätta träna!
   Själv håller jag också tummarna för att det inte ska bli bakslag med ny förkylning igen så att jag kan hålla igång som planerat. På fredag väntar långpass utomhus för min del!

 2. ditt halvmara ligger ju en månad före mitt så jag håller verkligen tummarna för att du får vara frisk.. jag måste bara vänja mig med tanken att jag inte kommer att förbättra min tid utan att jag ska springa för att njuta.. 🙂

   1. hörreudu… hur svårt tror du det är att försöka tänka så?? Min sambon har fått mkt skit för att han säger samma… O jag säger att jag vill göra ett bättre lopp än förra året, annars kan det kvitta… haha..

Lämna en kommentar

Annons
Annons