Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Våffeldagen – årets godaste dag den 25 mars!

Våffelwraps med keso och hallon

Hej på er fina bloggvänner och följare! Visst har ni koll på att det är våffeldagen snart? Jag kom och tänka på det igår, att söndagen den 25 mars är det våffeldagen och jag vill därför i god tid tipsa om världens godaste våfflor att göra då eller innan dess för den delen också. Dessa mjuka våffelwraps har jag tipsat om en gång tidigare, men de är värda att lyfta igen för de är magiska.

Idén och receptet kommer från bästa Maria, som driver All things Green. Så all cred till henne, men just dessa våffelwraps ni ser här på bilderna har jag gjort och fotat (med lite hjälp av barnen).

Att servera våffelwrapsen tillsammans med keso och hallon till frukost är bland det ljuvligaste du kan göra. Jag slår vad om att du skulle älska att äta en sådan här frukost den 25 mars!

Våffeldagen

Har ni koll på varför vi firar våffeldagen? Jo, så här:

Dagen har sitt ursprung i Jungfru Marie bebådelsedag som är en kristen högtid. Denna högtid firas nio månader före julafton eftersom det var då hon genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon väntade Jesus i sin mage.

Vårfrudagen är ett annat namn för Våffeldagen och den infaller alltid samma datum varje år, alltså den 25 mars. Namnet våffeldag kommer troligtvis från att vårfrudag uttalades felaktigt och ledde till att man började kalla den för våffeldagen istället. Vid den här tiden på året passade våffla dessutom bra då man förr i tiden hade större tillgång till ägg och mjölk efter vintern och därmed kunde man tillverka våfflor.

Fakta från temadagar.se

Våffelwraps

Av någon anledning gör vi inte våfflor så ofta hemma hos oss. Dumt egentligen för det är ju super gott. Vi får se till att göra våfflor oftare helt enkelt!

Här kommer några fler tips på goda varianter på våfflor att göra på Våffeldagen:

Nyårsafton 2020/21

Utöver att göra mjuka våffelwraps är det ju gudomligt gott med frasiga våfflor tillsammans med vispgrädde och bär eller som här en topping bestående av créme fraiche, stenbitsrom, gräslök och rödlök. Detta kanske inte är barnens favorit, men det är helt klart min och mannen!

Våffeltårta recept

Vi älskar också att lyxa till det med våffeltårta. Denna våffeltårta med hallongrädde är gudomligt god.

Nyttig Våffeltårta - recept

En nyttigare variant av våffeltårta är denna med blåbär och hallon. Varför inte göra denna på våffeldagen?!

Vi satsar på att äta våffelwraps till frukost nästnästa söndag. Då vet jag ett par barn som kommer bli super glada!

Lämna en kommentar

Annons
Annons