Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Bananpannkaka med blåbärskvarg

bananpannkaka med blåbärskvarg

Ni vet att jag älskar att njuta av en extra god och långsam frukost på helgerna. Gissar att jag inte är ensam om det?!

Här bjuder jag på en magiskt god frukost som jag åt en av morgnarna under påskhelgen. Vi hade kvar några pannkakor från kvällsmaten dagen innan så valet för min frukost denna morgon var enkelt: bananpannkaka såklart.

Bananpannkaka med blåbärskvarg

Bananpannkaka går inte att tröttna på och det är som är så härligt med denna maträtt är att den passar att äta till både frukost, mellanmål, lunch och middag. Denna frukost kombinerade jag den tillsammans med blåbärskvarg, dvs naturell kvarg med frysta, tinade blåbär, och krispig granola. Och så kaffe såklart!

Bananpannkaka med blåbärskvarg

Allt sedan jag för sju år sedan upptäckte denna variant av pannkaka, som jag då kallade för Coltingpannkaka (namngiven efter Jonas Colting) så har den regelbundet varit en del av min kosthållning. Du hittar receptet på Coltingpannkakan via länken och vill du ha det snarlika receptet på bananpannkaka så har du det här.

Bananpannkaka med blåbärskvarg

Att kombinera bananpannkakan med blåbärskvarg visade sig bli hur gott som helst och gjorde min frukost än mer protein- och näringsrik. Att sedan strössla granola över det hela gav ett härligt krisp till frukosten och var liksom pricken över I:et.

Det här är ett hett tips för din frukost till helgen. Om du inte vill kombinera med blåbärskvarg kan jag varmt rekommendera bananpannkaka med hemgjord nutella och hallon istället.

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons