Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Om att duka upp till påskbuffé

Påskdukning

Det här med att spendera en hel förmiddag i köket för att förbereda inför en lunchbuffé, det gillar jag. Igår hängde jag i köket ett gäng timmar innan lunch för att fixa inför den påskbuffé som vi skulle äta av till lunch. Jag ogillar starkt att vara stressad när jag står i köket och det var jag delvis, men det ordnade upp sig och det visst jag ju egentligen hela tiden.

Det jag gillar med att stå där i köket och fixa är vetskapen om allt gott som kommer finnas på buffébordet, främst för att jag vet att det brukar uppskattas av de som kommer. Igår hade vi båda våra familjer och en kompis över på påskbuffé och det blev riktigt lyckat.

Påskdagen buffé Karin

Här står jag och är nöjda över maten som just har dukats fram på buffébordet. Det var inte bara jag som hade fixat inför detta utan också mannen, syster som kom med efterrätter och pappa som kom med sill och Jansson. Ett bra teamwork, helt enkelt!

Påskdagen buffé

Påskdagen buffé

Ägghalvor med majonäs och rom, lax av olika sorter och en sallad med bland annat rödkål, sparris och parmesanost. Allt detta är sådant som måste vara med på påskbuffén.

Påskdukning

Min förrätt var ljuvligt god.

Påskdukning

Och varmrätten också!

Märk väl den lilla söta påskharen som prydde dukningen igår. Imorgon kommer jag berätta mer om hur jag och Wilmer gjorde när vi färgade dessa ägg och gjorde dem till påskharar för alla att ha vid sin plats.

påskdagen

Barnen fick fina kronor att pryda sina huvuden med. Smilla älskade såklart att leka prinsessa.

Blåbärsmuffins med glasyr

Sedan dukade vi fram efterrättsbordet. Syster hade gjort både en toscakaka och en gräddtårta medan jag hade gjort blåbärsmuffins med glasyr. Oj, vad mycket gott!

Receptet på dessa blåbärsmuffins kommer från min mamma som brukade göra dem. Denna gång pimpade jag dem ytterligare med glasyr och jordgubbsströssel. Succé!

Blåbärsmuffins med glasyr

Att sitta och äta länge över en buffé är ett härligt sätt att umgås på. Vi satt i flera timmar och njöt allt det goda. Precis som det ska vara när det är påsk.

Lämna en kommentar

Annons
Annons