Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

En söndag hemma hos oss

Söndag hemma hos oss

Nu när våren äntligen är här innebär helgerna hemma hos oss mer tid i trädgården med både trädgårdsfix och bara för att njuta. Här kommer lite av det vi gjorde i söndags, en typisk söndag hemma hos oss.

Jag var seg i benen och trött i kroppen efter halvmaran dagen innan och passade på att sova ut innan jag pallrade mig upp denna söndag. Efter frukost och en tur till mataffären med Smilla för att handla hem mat inför veckan spenderade vi resten av dagen hemma.

Det var fint vårväder; inte super varmt, snarare ljummet, men när solen kom fram mellan molnen var det riktigt skönt. Vi passade på att vara utomhus så mycket som möjligt denna söndag.

Söndag hemma hos oss

Söndag hemma hos oss

Jag hade fått hem ett bud från Lithell’s så vi drog fram grillen och premiärgrillade till lunch för första gången i år. Eftersom jag inte är så förtjust i korv så grillade vi även kycklingfiléer. Barnen ville ha korv i sina korvbröd och vi vuxna tog kyckling och det visade sig fungera alldeles utmärkt att äta kyckling i korvbröd, pimpad med en hemgjord coleslaw och picklad rödlök. Så gott och så härligt att sitta ute och äta lunchen!

Söndag hemma hos oss

Söndag hemma hos oss

Mannen hade redan dagen innan fyllt upp vår badtunna med vatten och nu tände han braskaminen för att vattnet skulle bli lagom varmt inför ett dopp på kvällen.

Söndag hemma hos oss

Söndag hemma hos oss

Eftermiddagen spenderade vi i trädgården. Vi satt i solen och gick några vändor för att kolla in de vårlökar och blommor som redan har hunnit komma upp.

Söndag hemma hos oss

Och så räfsade vi upp gamla höstlöv från planteringarna och gräsmattan. Efter att mannen sedan gödslade allt i trädgården dagen efter står den nu redo för att möta vårsolens strålar. Snart kommer gräset vara helt grönt och det kommer prunka av blomster överallt!

Söndag hemma hos oss

Söndag hemma hos oss

Fika måste man ju göra på söndagar så det gjorde vi. Barnen var snabba att hugga in på sina bullar så jag hann inte med att fota hela fikat.

badtunna

När kvällen sedan kom och vi hade middagen i magen gick vi ut till badtunnan och njöt av ett varmt bad, ackompanjerat med fågelkvitter och barnens glada tillrop.

Där har ni en söndag hemma hos oss i april – en typiskt bra söndag!

2 kommentarer

  1. Vi brukar grilla cevapcici ( eller hur det stavas) o lägga i korvbröd, funkar också strålande..

Lämna en kommentar

Annons
Annons