Igår hade jag nöjet att bli bjuden på en riktig finlunch med fyra rätter och tillhörande viner. Det var Aveqia Stockholm som testade sin vårmeny och ville ha några som gav feedback åt deras val av mat och dryck. Jag som inte är en direkt finsmakare när det kommer till mat hade inget att invända på. I min mun smakade alltsammans himmelskt gott! Det gjorde det också hos de som är mer av “finsmakare” än jag är.
I detta inlägg får ni en visning av de fyra ljuvliga rätterna som Aveqia bjöd på igår. Dessvärre minns jag inte alla olika ingredienser som presenterades vid varje rätt så jag redogör här för de jag minns.
Förrätt: pilgrimsmusslor, sparris, rom och primörer av finaste sort. Visst är det vackert arrangerat med blommorna?
Mellanrätt: En grön och skön soppa med ljuvliga tillbehör.
Varmrätt: En vegetarisk tallrik med bönor, rivna tomater med någon slags mandel, chilistekt sallad, fetaost, sparris och massor med annat gott.Till det serverades lamm på spett och en alldeles galet ljuvligt grönt skum.
Efterrätt: Rabarber i olika form tillsammans med munk, en ljuvlig glass med smak av bränt smör samt fänkål och bovete.
Vilken lunch alltså! Tack snälla Aveqia för att jag fick vara med och njuta av allt detta goda och fina!
Tack också till Mikael Björkqvist på Aveqia som tog de flesta av bilderna.
Ser hur gott ut som helst. Min dotter o jag slogs av en sak när vi var i hufvudstaden i veckan, att var man än äter är det väldigt stor skillnad i smak osv, jämfört med här nere på landet, precis som om i storstaden måste man kämpa för sina kunder o här nere finns det inte så mkt att välja på så det går bra att vara lite halvbra..
Det kan nog vara som du säger, att i storstaden behöver man vara mer på hugget och servera smaksensationer för att gästerna ska komma tillbaka.