Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Gott med granola

granola-frukost-1

Granola är min favorit när det kommer till tillbehör och toppings till smoothies, fil, yoghurt, kvarg, chiapudding och ett gäng andra frukostar och mellanmål. Det är krispigt, crunchigt, sött och alldeles ljuvligt gott. Jag kan inte tröttna!

Här kommer ett härligt inspirerande granolainlägg med mina absoluta favoriter när det kommer till denna härliga frukostflinga.

Julfrukost med fil och granola

Goda frukostar med granola

En tallrik med kall fil tillsammans med granola och kokoschips. Till det en saftig apelsin. Ovan ser ni min frukost på julaftons morgon, men den passar lika bra att äta en morgon i april.

Gröt trifle med chiasylt, fil och granola

Eller så häller du upp filen i ett stort glas och toppar med granola samt färska bär. Ser den inte alldeles sagolik ut, min frukost från i somras?!!

Donut platt persika med fil och granola

Här har jag valt att kombinera granolan med fil (igen) och en donut, alltså en sådan där persikoliknande frukt. Super gott det med!

Fil med granola och frukt

Granola med en krämig naturell yoghurt och färsk frukt är också en höjdare. Den här kombinationen med kiwi, mango och blåbär var både fin och god!

chiapudding smoothie med granola

Chiapudding varvat med smoothies i två olika färger med granola och torkad mango som topping. Alltså, hur gott?!!

turkisk-yoghurt-granola

Turkisk yoghurt, frysta, upptinade hallon och granola.

granola-frukost-2

Den här bilden från i somras ger mig så mycket härliga sommarkänslor. Tänk att få börja sin dag med en sådan här frukostbricka ute på altanen. Det är lycka det!

nyttig-granola-2

Bra val av granola i butik

Vilka sorters granola finns det i butiken som är både bra och goda och inte innehåller några onödiga tillsatser eller socker? Här kommer mina favoriter:

 • Paulúns granola, älskar den med kakao och hallon galet mycket!
 • Granola från AXA
 • Risentas granola
 • När jag var på COOP senast köpte jag en granola från deras egna varumärke, som både var nyttig och mycket god.

Nyttig nutellatoast

Granola på andra sätt

Granola passar inte bara att äta på det klassiska sättet tillsammans med fil, yoghurt eller kvarg.

nyttig nutella på smörgås

Som ni säkert redan vet älskar jag att äta granola tillsammans med min nyttiga nutella på rostat bröd.

Bananpannkaka med blåbärskvarg

Och som topping på bananpannkaka tillsammans med blåbärskvarg är den en riktig höjdare.

Är du också en granola-älskare som jag? I sådant fall hoppas jag att jag har gett dig härlig granola-inspo nu!!!

5 kommentarer

 1. Granola är så gott!! Jag är ju uppvuxen på start o mjölk, fy bubblan vad sött.. 🙂 Bättre med granola, bär o naturell yoghurt.

 2. Hej!
  Har alltid undrat varför Paulúns granola inte går att ha hemma….. Jag vill äta upp hela paketet med en gång. Var på en föreläsning om socker och faktum är att de tog upp just Paulúns granola. Den innehåller oligofruktos (inulin) och det är mycket sötare än socker. Så visst är den nyttig men inte om jag äter dubbel portion pga att jag inte kan sluta. Kan vara bra att veta.
  Mvh
  Malin

  1. Hej Malin

   Du har helt rätt i att det är väldigt sött, vilket ofta är fallet med sötningsmedel eller alternativ till socker. De må vara hälsosamma och fulla med bra näring, men de är väldigt söta. Är man känslig för sött och det kickar igång ett begär när man äter sött ska man eventuellt undvika den här typen av granola som är väldigt söt. Som du säger så kan det vara risk för att man äter för mycket då…

Lämna en kommentar

Annons
Annons