Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Kära barn

barnen

Att få vara mamma till de här två barnen är det bästa som någonsin har hänt mig (förutom att vara fru till min man såklart). De ger mig sådan lycka, glädje och lugn i själen samtidigt som de retar mig till gallfeber mellan varven.

barnen

Ju äldre de blir desto tydligare blir deras personligheter och jag slås varje dag av hur fina de är och också hur olika varandra de är.

På bilderna ser ni hur de helst klär sig när de får bestämma själva och de får de så gott som varje dag. Smilla har kjol eller klänning varje dag, oavsett väder och aktiviteter. Kjol eller klänning ska det vara! Den matchas bäst med strumpbyxor, gummistövlar och kappa eller jacka.

Wilmer tar varje tillfälle i akt att sätta på sig finskjorta, slips och kavaj. Kepsen åker på så gott som varje dag och just den här dagen matchar han också med skinnjacka och gummistövlar.

barnen

Storebror är ett barn som tänker och funderar mycket. Ibland undrar jag hur han lyckas somna på kvällarna för han ligger alltid och tänker på olika saker vid läggdags. Han är väldigt smart och tar sig an komplicerade matematikuppgifter och skrivövningar med glädje. Han gillar också att röra på sig, men föredrar alltid att träna ett eget pass hemma med burpees och armhävningar före att sparka boll, även om han gör det sistnämnda mycket också.

Han är omtänksam, ordentlig och lyssnar alltid in. Såklart blir han full i bus ibland också och kan ha sina trotsstunder. Konstigt vore väl annars som den 6-åring han är.

Det är så tydligt att det är han som är det stora syskonet. Han tar ansvar och förklarar för sin lillasyster hur saker och ting hänger ihop. Om jag ska gissa så tror jag att han kommer jobba med något som är avancerat och krävande för tankeverksamheten. Kanske blir han ingenjör eller forskare. Eller så blir han chef, som han säger själv att han ska bli.

barnen

Lillasyster är mer av ett yrväder. Hon älskar att dansa, sjunga och rita. Utöver det leker hon gärna “mamma, pappa, barn” eller har samling som de har på förskolan. Hon älskar att klä ut sig. Nu när jag skriver detta är hon klädd i en rosa baddräkt. Bara för att hon vill liksom.

Jag har aldrig träffat någon som har en så stark vilja som hon har. Får hon inte som hon vill ställer hon till med en scen. Den där starka viljan går oss andra på nerverna många gånger, men jag är ändå tacksam för att hon har den. Jag är övertygad om att hennes starka vilja och bestämdhet kommer ta henne långt i livet. Som tjej att växa upp i dagens samhälle kan man behöva mycket skinn på näsan och det har Smilla. Hon är smått galen ibland med sina upptåg och som den känslomänniska hon är har hon lika nära till skratt som till gråt.

På samma sätt som det är tydligt att Wilmer är storebror är det tydligt att Smilla är lillasyster. Hon kryper gärna upp i knät eller famnen, vill ligga nära när vi ska sova och nyper en lätt i halsen. Det är hennes sätt att visa kärlek och det har hon gjort på samma sätt sedan hon var en liten bebis.

Älskade ungar, tack för att ni finns i mitt liv!!! <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons