Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Nyttigt snacks

nyttigt snacks

En godisråtta som jag kan med fördel varva det traditionella godiset, som är fyllt med raffinerat socker, med en nyttigare variant på snacks och godis. Här kommer några av mina favoriter av nyttigt snacks!

Nyttigt snacks

Blommor i vas

Här har jag dukat fram nötter, mandlar och torkad frukt tillsammans med kakaoöverdragna mullbär och dadlar smaksatta med lakrits. Alltsammans sött, salt, crunchy och mjukt i en härlig kombination och bestående av enbart näringsrikt och nyttigt innehåll.

Kaloriinnehållet i denna typ av snacks är visserligen inte lägre än i vanligt snacks/godis, men visst känns det bättre att ge sin kropp bra näring istället för “tomma” kalorier.

Nyttigt snacks

Innehållet i Parrots-påsarna består visserligen till viss del av socker, men de övriga snacksen i detta inlägg är befriade från det.

Nyttigt snacks

Nyttigt snacks

Att äta en näve av detta till mellanmål eller knapra från skålen som ett kvällssnacks är inte fy skam det!

3 kommentarer

  1. Nyttigt, det ordet går jag igång på direkt… Baka nyttig kladdkaka, ät nyttigare godis.. Tja, det är bättre produkter än dom med socker i självklart, men om man konstant överäter så blir det lika illa, lika lätt övervikt. Vanligt folk är inte insatta i kalorier osv utan dom blir “lurade” av att köpa eller baka nyttiga saker o sätter i sig mer eller lika mkt för det… Jag har kunskapen o bakar gärna på dadlar istl för socker men jag vet att jag inte kan äta mer ändå.. Jag vet hur mkt jag bör äta, men är en överätare o i perioder kan jag inte hantera det alls o går upp i vikt i rasande fart… För oss som inte kan äta lagom så är nyttigt godis lika illa som vanligt…

    1. Du har helt rätt i att kaloriinnehållet oftast är lika högt även om näringsinnehållet är bättre i den här typen av snacks. Tänkte skriva det i inlägget, men gjorde inte det. Jag lägger till det eftersom jag såklart inte vill att detta ska missuppfattas!

      1. jag vet att du kan detta men det är sååå många som inte har en aning…

        men jag följer också debatten om socker o sötningsmedel o att äta så naturligt som möjligt, tycker att det är väldigt intressant.

Lämna en kommentar

Annons
Annons