Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Dessa allergitider…

Traning vid allergi

För bara någon vecka sedan såg det ut som på bilderna här. Träden var fortfarande kala och gräset hade ännu ej hunnit bli så där grönskande grönt som det är nu. Så plötsligt kom värmen och med den all pollen. Det är sannerligen inte bara jag som känner av pollenallergi just nu.

allergi promenad

Många är det som snorar, nyser och har ögon som kliar och många är rejält trötta och sänkta av det. Jag har tidigare år känt av dessa tydliga symptom under pollensäsongen, men i år är symptomen något lindrigare. Vad jag dock tydligt känner av är en markant trötthet och en slags håglöshet på grund av att jag känner mig matt och sänkt. Detta märker jag främst av på morgonen så min sedvanliga morgonträning känns väldigt svår att få till.

Igår vaknade jag med en riktigt tung känsla i kroppen och jag valde att somna om en halvtimme istället för att gå upp och träna. Idag är känslan precis likadan. Planen idag är att springa på lunchen och jag har springkläderna med, men jag är inte säker på att jag kommer göra det. Istället kanske det är en promenad som jag skulle må bäst av?

allergi promenad

allergi promenad

För ett par år sedan skrev jag inlägget om hur man kan tänka om träning vid pollenallergi och annan allergi också för den delen. Gå gärna in och läs det om du behöver tips kring detta!

Att vara utomhus när man är pollenallergisk är bland det sämsta man kan göra samtidigt som det är svårt att låta bli på grund av hur vackert det är ute just nu. Viktigt som alltid är att lyssna på kroppen och även om det inte är farligt att träna vid allergiska besvär så är det dumt att pressa kroppen när den inte är helt 100.

Jag får se hur jag gör med springet idag, men jag hoppas verkligen att den trötta känsla jag har just nu försvinner snart. Jag känner likson inte igen mig själv!

fårhage

Jag fascineras varje dag av hur snabbt det går nu. Snart är det nästan så grönt och skönt som på bilderna här. Och ska man säga något positivt med att våren kommer snabbt i år så är det att denna pollensäsong borde bli kortare än vanligt.

morgonmagi-promenad-12

Snart får jag njuta av promenader och löprundor utan allergiska besvär. Det blir underbart det!

Lämna en kommentar

Annons
Annons