Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Bootcamp med barn

Bootcamp med barn

Ni som känner mig och har följt mig ett tag vet att jag älskar att träna tillsammans med barnen. Det är ett sådant bra sätt att umgås med dem på och för oss alla att få in rörelse och glädje i vardagen. Wilmer är den som brukar vilja i taktpinnen när vi ska träna ihop och jag låter honom göra det eftersom det är viktigt att det är på barnens villkor och han själv gillar att göra det.

I helgen som var körde vi hinderbana i trädgården både på lördagen och söndagen. Wilmer satte ut stationer runt om på tomten och så körde vi så många varv som vi orkade. Exempel på stationer vi hade var dessa:

 • 3 x 3 hopp på studsmattan
 • 20 armhävningar
 • 5 situps
 • 10 burpees
 • Häng i räcke, försök på 1 minut, men annars så länge man orkade
 • Spring runt koner
 • Idioten
 • 10 upphopp
 • Längdhopp över pinnar

Ja, ni hör. Vi blev rejält trötta av denna hinderbana. Men kul var det!

bootcamp med barn

Bootcamp för barn

Helgen dessförinnan cyklade jag och barnen till Wilmers skolgård och hade bootcamp där och det är den bootcampen som jag tänkte berätta lite mer om här.

I vanlig ordning fick storebror bestämma upplägget och eftersom det finns en hel del redskap att använda sig av där fick vi till ett både roligt och varierat pass. Vi körde på med ett gäng repetitioner per station innan vi gick vidare till nästa. Lillasyster hängde med bäst hon kunde och gjorde övningarna lite mer på sitt sätt.

Några stationer som vi inledde med:

 • Hopp runt i rutor
 • Hopprep
 • Längdhopp över markering

Armgång med Karin Axelsson

Det var när vi körde denna bootcamp som vi spenderade en hel del tid vid denna röda monkey bar och jag lyckades med att gå armgång ett antal gånger fram och tillbaka. Så kul!

bootcamp med barn

bootcamp med barn

Vår bootcamp fortsatte sedan vidare på en annan del av skolgården och där använde vi oss av det här klätternätet en del för ett antal övningar. Wilmer valde att klättra hela vägen upp. Den övningen valde inte jag och Smilla att ägna oss åt….

bootcamp med barn

Vi alla hängde i nätet på olika sätt. Jag körde ett antal hävningar upp…

bootcamp med barn

… och utfall med den bakre foten på nätet.

bootcamp med barn

Vår bootcamp avslutades sedan med ännu mer armgång och balansgång i denna hinderbana i trä.

Det finns verkligen hur många bra redskap och platser att träna och leka på som helst på Wilmers skolgård och det glädjer mig så. Detta främjar ju verkligen att barnen rör på sig på dagarna och det känns som att det finns något för alla att göra. Och det är perfekt att göra som vi gjorde, att på en helgdag när skolan är stängd cykla dit för ett träningspass tillsammans!

2 kommentarer

 1. Det där är jag så dålig på, att passa på… Superbra tips med bootcamp på lekplatsen..

Lämna en kommentar

Annons
Annons