Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Min morsdag

Liljekonvaljer på morsdag

Nog för att det är ett kommersiellt jippo, men att bli uppvaktad med handplockade blombuketter av barnen på morgonen är bra underbart. Min morsdag igår var precis sådan som jag vill ha den; mycket tid med barnen och mannen, sol och vackert väder samt en dag med få måsten.

Liljekonvaljer på morsdag

Min morsdag började alltså med att barnen sprang in från trädgården medan jag stod i köket. Jag var inte alls beredd på att de var ute på tomten för att plocka blommor till mig, men så vips stod de där med varsin bukett liljekonvaljer och ormbunkar. Att liljekonvaljerna har kommit till vårt skogsbryn nu är helt magiskt. Älskar den blomman så mycket!

cykeltur på morsdag

Dagen skulle sedan bjuda på ett besök på brandstationen, som hade öppet hus. Att få klättra upp i brandbilen och testa att släcka eld med vattenslang är en av årets höjdpunkter för båda barnen så vi var såklart tvungna att åka dit. Vår brandstation ligger ganska nära oss så vi tog cyklarna dit. Det är något med att cykla med barnen när vi ska någonstans som gör att sommaren och känslan av att vi bor på landet blir ännu mer tydlig. Härligt!

Nu valde jag inte denna fina cykel den här gången. Jag hade Smilla i stol på pakethållaren och då fungerar det bättre med min vanliga cykel. Med oss i cykelkorgen hade vi ett stort paket, som Wilmer skulle ha med till det kalas som han lite senare skulle på.

lekpark på morsdag

När vi hade varit på brandstationen och sedan lämnat av Wilmer på kalas var det viktigt att jag och Smilla hittade på något roligt tillsammans. Hon hade såklart också gärna velat gå på kalas, men när jag lockade med glass och ett besök i lekparken var hon nöjd med det istället.

Så vi cyklade till kiosken, köpte en glass och fortsatte sedan till en lekpark, som vi inte varit i tidigare. Perfekt utflykt för henne och mig!

fika med hallonpaj på morsdag

fika med hallonpaj på morsdag

Efter att vi hade hämtat hem Wilmer från kalaset och cyklat tillbaka hem spenderade vi resten av denna morsdag hemma på tomten. Jag hade gjort en hallonsmulpaj, som vi fikade, och Wilmer ville inte vara sämre så han bjöd på Digestive-kex, som han toppade med blåbärsglass och färska hallon. Vilket fika!

Medan mannen fixade med veteranbilen och barnen badade i den lilla poolen så låg jag på en av våra solsängar och bara njöt. Det var nästan att jag somnade där för en stund. Så skönt!

Att få vara mamma till de där två är något av det bästa som har hänt mig. De ger mig så mycket glädje och får mig att ha ett sundare perspektiv på livet. Jag är så tacksam för att jag har fått bli mamma till just de två. <3

3 kommentarer

  1. Jag fick en svindyr 2XU behå som var superobekväm, så jag känner mig väldigt otacksam!! O ett armband gjort av sonen på fritids med mitt namn på… Det bästa var ändå en hel dag i solen o den ända träningen var till o från badbryggan för att doppa mig… Lägg till Princesstårta på det… Ljuvlig dag!! idag har vi moln här nere på västkusten, så det var nästan lite “kyligt” att springa till jobbet.. 😉

Lämna en kommentar

Annons
Annons