Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Jordgubbar när de är som godast

ugnsbakad-grot-jordgubb-recept-1

Vid den här tiden på året är längtan efter den svenska jordgubben stor. Jag vet att tiden är nära för röda, fina bär i jordgubbslandet och jag ser så mycket fram emot svenska jordgubbar på smörgåsen, på gröten, till kvargen och som tillbehör till ost och sallad. Det finns mängder med ljuvliga sätt att njuta jordgubben på och här vill jag dela med mig av mina absoluta favoriter när det kommer till jordgubbar.

jordgubbar-favoriter-odling

jordgubbslandet

Det är inte bara jag som ser fram emot att skörda fina jordgubbar i sommar och njuta av. Barnen gör det minst lika mycket, inte minst eftersom de har sina egna jordgubbsland i odlingshörnan.

ugnsbakad-grot-jordgubb-recept-2

Nyttiga recept med jordgubbar

Ugnsbakad gröt med jordgubb – om du inte har testat att göra det ännu är det hög tid när jordgubbssäsongen kommer. Drömgott till frukost!

Tysk cheesecake med jordgubbar

Tysk cheesecake med jordgubbar

Denna tyska cheesecake är inte den nyttigaste, men så galet god och en självklar njutning till sommarfikat. Jag brukade ofta baka denna cheesecake när jag jobbade som aupair i Tyskland för nästan 20 år sedan. Barnen där älskade den och det är roligt att nu få bjuda sina egna barn på den. De älskar den också, kan jag lova!

jordgubbar-favoriter

Att fylla en skål med jordgubbar och äta dem som de är. Magiskt gott det med!

jordgubbar-grillad-halloumi

Jag älskar att kombinera jordgubbarna med färsk basilika och gärna någon ost, som mozarella eller fetaost. Det är extra härligt när både jordgubbarna och basilikan kommer från vårt egna odlingsland!

jordgubbar-favoriter-frukost

Gillar du att äta jordgubbar på smörgås tillsammans med ost? Jag älskar det! Gärna i kombination med en jordgubbssmoothie.

grekisk yoghurt jordgubbar

Eller så njuter jag jordgubbarna med en klick kvarg eller keso. Perfekt som mellanmål!

jordgubbspure recept

När barnen var små brukade jag ibland göra puré av frukt eller bär, men jag har fortsatt med det sedan dess också. Här har jag gjort en jordgubbspuré, som fungerar att äta som tillbehör för både vuxna och barn. Jag älskar att ha denna puré på bananpannkaka eller gröt.

Smoothies i en skål

Rainbow smoothie

Smoothies är alltid lika härligt att göra och speciellt på sommaren. Här ser ni ett gäng härliga smoothies, gjord på både jordgubbe och ett gäng andra bär och frukter. Här får ni receptet på en sorts smoothie gjord på både jordgubbar och hallon.

Nu är det nära tills de är här, de ljuvliga svenska jordgubbarna. Då ska vi njuta, eller hur!!!

3 kommentarer

  1. Jordgubbar är det enda vi odlar i vår trädgård.. Kräver lite engagemang o är såå goda att dom verkligen blir uppätna!! Våra blommar för fullt så jag tror vi kan plocka dom första om ett par veckor, längtar!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons