Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Färgsprakande och livgivande

Japanskt körsbärsträd i trädgården

Det finns många saker som jag älskar med vår trädgård och speciellt så här års. Två av dessa saker tänkte jag ta upp här. Dels älskar jag den för att den sprakar av färger nu när allt blommar så vackert. Det körsbärsträd som vi har långt in på trädgården, nästan intill skogen, sprakar som bäst nu i mörkt rosa och jag sätter mig gärna intill det och njuter.

Japanskt körsbärsträd och yoga i trädgården

Den andra saken som jag älskar med vår trädgård är enkelheten till träning och rörelse som den erbjuder. I helgen när vi har varit hemma på tomten på eftermiddagarna har det varit så smidigt och lättillgängligt både för oss vuxna och för barnen att röra på oss på olika sätt.

Direkt när jag kom hem från jobbkonferensen i lördags drog vi igång en omgång med chins. Wilmer ville utmana oss vuxna i antal chins på raken och det var vi ju tvungna att ställa upp på. Vårt chinsräcke, som enkelt går att hängas upp i dörröppningen till friggeboden, sattes på plats och så körde vi.

Studsmattan som står intill vår häck bjuder in till en omgång hopp och när lusten faller på gör jag gärna ett gäng rörelseövningar och yoga mitt på gräsmattan.

Japanskt körsbärsträd och yoga i trädgården

Japanskt körsbärsträd och yoga i trädgården

Som synes hänger barnen gärna på!

Sommaren är ju en härlig tid för rörelse och motion, speciellt utomhus, och man ska inte göra det så krångligt för sig. En gräsplätt bjuder in till mängder av olika övningar. Har du en boll finns det såklart ännu mer att välja på, men annars kommer du långt med din egen kropp som redskap. Det är du som skapar möjligheterna!

Några fler tips på träning och rörelse utomhus/i trädgården:

Japanskt körsbärsträd i trädgården

Japanskt körsbärsträd i trädgården

Japanskt körsbärsträd i trädgården

Något jag verkligen vill hinna göra innan det fina rosa trädet blommar ut är att ta mig ut på trädgården för ett tidigt yogapass under just detta träd. Det ska jag se till att göra innan denna vecka är slut!

5 kommentarer

  1. Vi körde igång vår lilla pool igår o rensade upp på baksidan… Så härligt nu o solen ser ut att stanna ett tag till.

      1. Det gick… 2,26, 11min sämre än förra året, men man kan inte prestera bättre än vad man är tränad till, 8kg mer än förra året säger också vågen o det är inte bara muskler.. 😉

        Men med tanke på värmen o att jag blev illamående av värmen, för mkt vatten i magen eller nått så är jag ändå nöjd o tänker att det går ett nytt varv nästa år… Lite sugen på Stockholm halv mara i sept men tror tyvärr att sambon är i kina då.

Lämna en kommentar

Annons
Annons