Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Avokadotoast av bästa sort

somriga och goda avokadotoasts

Att få börja dagen med en sådan här bricka (eller skärbräda som det egentligen är) är bland det ljuvligaste som finns. Precis så började jag min söndag igår. M A G I S K T stavas det!

somriga och goda avokadotoasts

Min bästa avokadotoast

Det är något visst med kombinationen rostat bröd och krämig avokado som är svårslagen. Utöver det och några flarn med flingsalt så behöver det inte vara fler smaker. Den krämiga avokadon och det frasiga rostbrödet möts i en så fin harmoni att det är tillräckligt.

Just igår var jag sugen på att göra frukosten extra fin i form av blommor från trädgården och lite annat pimp. Och skärbrädan väckte uppmärksamhet kring frukostbordet, kan jag lova.

somriga och goda avokadotoasts

Vi hade kvällen innan skurit upp bitar av vattenmelon och ätit till grillmiddagen. Då det fanns kvar en del av vattenmelonen passade jag på att ta med det på min frukostbricka också. För det finns väl inget som är somrigare och mer läskande än just vattenmelon!?!!

somriga och goda avokadotoasts

somriga och goda avokadotoasts

Den avokado jag hittade i frukostskålen var perfekt för just detta ändamål; lagom krämig och alldeles ljuvligt god!

somriga och goda avokadotoasts

somriga och goda avokadotoasts

Det var nästan lite synd att äta upp mina fina avokadotoasts, men eftersom jag hade hunnit föreviga dem på bild så var det helt okej ändå. Och snacka vad jag njöt när jag satt där i morgonsolen på vår stenaltan och åt av dessa ljuvliga.

somriga och goda avokadotoasts

somriga och goda avokadotoasts

Barnen tyckte frukosten var fin, men eftersom avokado inte är deras favorit så lät de mig behålla de rostade smörgåsarna för mig själv. Den lilla skålen med vattenmelon fick jag dock inte behålla. Den åt Smilla upp!

Vill ni få mer härlig inspiration när det kommer till avokado på smörgås? Kika då här:

3 kommentarer

  1. Denna veckan blir det back on track, dotterns student o en nära väns 40års baluns på samma helg, har gett ett lite stort intag av bubbel o goa grejer, magen mår inte alls bra av det.. 🙂 Men ljuvliga dagar har vi haft o massor av sol. Lustigt nog så gjorde jag årsbästa på 6km när jag sprang till jobbet i morse.. årsbästa på morgonen, på tom mage, jublar högt, har verkligen fått kämpa med att kunna träna innan mat..

Lämna en kommentar

Annons
Annons