Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Min bucket list för denna sommar

sommar-bucketlist-karin

Jag gillar grejen med att göra en bucket list inför varje sommar för att sedan försöka checka av så många av punkterna som möjligt. Att göra en lista över sådant som man vill göra och uppleva gör att chansen är större att man faktiskt ser till att göra och uppleva de där sakerna. I år är jag lite sen med att göra min bucket list för denna sommar. Eller, egentligen har jag haft den formulerad i mitt huvud ganska länge, men jag är sen med att skriva om den här på bloggen.

Så nu kommer den, min bucket list för sommaren 2018. Håll till godo!

barnen och sommarkväll i trädgården

Bucket list sommaren 2018

 • Jag vill gå många fotopromenader i gryning och skymning. Älskar ljuset vid the Golden Hour och skulle kunna fylla hur många minneskort som helst när jag tajmar in den gyllene stunden. Nu när nätterna fortfarande är så korta skulle de där promenaderna behöva ske väldigt sent på natten eller tidigt på morgonen så jag kommer nog avvakta tills framåt augusti innan jag tar tag i den aktiviteten på allvar.
 • På semestern ska vi åka till Norge med husvagnen. På min bucketlist för den resan står att bada i fjordar, plocka blommor vid ett vattenfall och campa nära naturen. Älskar det landet och dess natur och ser fram emot många fina dagar där!
 • Jag ska logga ut från skärmar och digitala plattor så mycket som möjligt och istället ge mig mer tid till att läsa böcker och spela spel med familjen.

ljuvliga-sommarkvallar-1

morötter från odlingslandet

 • I år har vi inte planterat så mycket grönsaker eller örter som vi brukar i trädgårdslandet. Det får bli bättring av det tills nästa år. Men oavsett mängden grödor i odlingshörnan ska jag sitta där med en kopp kaffe och blicka ut över vår trädgård och känna tacksamhet.
 • Vi håller just nu på att bygga ett utegym i trädgården och där vill jag spendera mycket tid i sommar. Jag ska bli proffs på armgång och öva mig till att kunna göra fem strikta chins på raken.

Chiapudding med kall gröt, kvarg och chiasylt

Gröt trifle med chiasylt, fil och granola

 • Lediga dagar hemma ska jag förbereda med en chiatrifle eller chiapudding av något slag kvällen innan, ha i kylen över natten och på morgonen toppa med granola och bär. Jag ska göra smoothies till barnen och så ska vi alla äta vår frukost ute på altanen.

sommaraktiviteter-augusti-4

 • Jag ska springa ner till sjön och hoppa i för ett dopp innan jag springer tillbaka.
 • Jag vill testa Stand Up Paddling och nu när jag har skrivit det här får jag se till att göra det också!
 • Jag ska ta med yogamattan till en brygga och inleda dagen med yoga vid vatten.
 • Jag vill vandra och cykla mycket med familjen, både i Sverige och i Norge, helst med många timmar på tur och med en matsäck packad i ryggsäcken eller i cykelkorgen.
 • När vi kommer till Åre efter vår Norgeresa vill jag springa backintervaller och bada i Åresjön. Det är kanske där jag ska testa Stand Up Paddling?!!

sommar-hos-oss-4

sommar-bucketlist-lamm

Det finns mycket jag vill göra i sommar och jag hoppas hinna med alla punkter i min Bucketlist. Gör jag inte det får jag spara några av dem till nästa sommar. För mig är det viktigt att inte känna av någon stress eller några egentliga måsten i sommar. Att få spendera mycket tid med familjen är det jag ser mest fram emot och det viktigaste för mig att ta mig tid för. Det ska bli härligt att få njuta av sommaren med dem!

sommaraktiviteter-augusti-2

sommar-bucketlist-kvallssol

sommarkväll i Tyskland

sommarsolstandet-2

Sommarkvällar när lugnet sänker sig och jag kan varva ner efter en händelserik dag ser jag också fram emot.

Har du gjort någon bucket list för denna sommar? Vad ser du fram emot att göra?

7 kommentarer

 1. Hmmm, nu måste jag fundera!!

  Jag vill känna att jag kommer ner i varv, o att ledigheten känns som en ledighet, ta dagen som den kommer. Vi ska vara i vår sjöbod om vädret tillåter det o där blir det mkt löpning, cykel o bara vara, läsa böcker då WIFI snabbt tar slut om vi streamar.. 😉

  Jag har bara en sak denna sommar o det är att hålla i med mina långpass, för att i höst göra ett träningsupplägg för att försöka göra ett riktigt bra göteborgsvarv nästa vår..

Lämna en kommentar

Annons
Annons