Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Jordgubbarnas bästa tid är nu!

frukostbricka med rostat bröd, ost och jordgubbar

Visst är det ljuvligt med denna jordgubbarnas tid som vi är inne i nu? Jag är i vart fall lyrisk och älskar att få njuta av dessa röda, söta bär till typ allt. Här kommer min frukost från igår; en sådan där magiskt god helgfrukost som jag åt ute på vår farstukvist i hänggungan.

frukostbricka med rostat bröd, ost och jordgubbar

I lördags var barnen så söta och fixade frukosten åt mig. Då kunde jag gå ut till en skål med filmjölk och några jordgubbar, som de plockat själva från odlingslandet, och njuta av fil med jordgubbar och granola i morgonsol. Igår söndag fick jag fixa frukosten själv och självklart fick den innehålla jordgubbar då med. Vi hade varit och handlat hem en låda med de röda svenska bären för de vi har fått själva än så länge räcker inte till.

Att duka upp frukosten på en bricka, en skärbräda eller en träskiva, dekorera den med blommor och gå ut för att äta den i trädgården är egentligen en ganska enkel sak, men det gör mig glad ända in i själen.

frukostbricka med rostat bröd, ost och jordgubbar

Jordgubbar på rostat surdegsbröd med ost – alltså det finns knappt något som är godare!

När jag tänker efter så åt jag faktiskt jordgubbar till nästan varje måltid. Förutom till frukostmackorna blev det jordgubbar till den grillade kycklingen, fetaosten och grönsakerna till lunchen samt jordgubbar tillsammans med kakor till eftermiddagsfikat. Jag kan inte få nog av de röda bären! Kan du?

frukostbricka med rostat bröd, ost och jordgubbar

Att plocka ett gäng fina sommarblommor och sätta i en vas och ha med till frukosten är också en sådan där sak som gör mig glad ända in i själen. Jordgubbar och sommarblommor – tack för att ni finns!

3 kommentarer

  1. Jordgubbar är så gott, till allt året om!! Plockade av våra plantor igår.. 5L, ljuvligt att kunna äta o också frysa in en massa, tyvärr är det på upphällningen nu, men ett par liter till går nog att plocka av.. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons