Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

När mitt lag vann Mästarnas Mästare

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

För en månad sedan hade vi en två-dagars konferens med jobbet ute på Skåvsjöholm. Vi lyckades pricka in två dagar med strålande soligt väder och det var i samband med den helgen som sommaren kom till oss. Sedan den helgen har det varit soligt och varmt i stort sett varje dag.

Upplägget på vår konferens med Pineberry var en mix av workshops och teambuildande aktiviteter samt en hel del fri tid också. Som en av aktiviteterna hade vi valt Mästarnas Mästare, en tävling som arrangerades av More Activities. Vi var fem-sex personer i varje lag och efter att ha gjort de sex olika tävlingsgrenarna kunde det konstateras att mitt lag vann. Yippie!

Här kommer bilder från aktiviteten Mästarnas Mästare, en mycket rolig lagtävling, helt i min smak.

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

Mästarnas Mästare – en tävling för teambuilding och laganda

Upplägget för Mästarnas Mästare var alltså fem olika stationer som vart och ett av lagen skulle tävla på. Vi var hela tiden två lag per station för att ha någon att tävla mot, men faktum var att poängen räknades och mättes mot samtliga av de lag som ställde upp i tävlingen. Det var dock bra för lagandan att ha ett till lag på vardera station eftersom det blev mer konkret då hur vi själva som lag presterade.

Ovan ser ni stationen Slangbellan där laget skulle skjuta iväg små vetekuddar och pricka in dem i rockringar som låg längre fram på marken. Alla i laget var tvungna att skjuta med slangbellan.

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

En annan station bestod av koner och en Segway. Man skulle på så kort tid som möjligt sicksacka genom konerna och sedan köra längst med ett rep samt göra samma sak på tillbakavägen fast då baklänges. Super svårt, men också kul!

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

Memory var precis det som det låter som. På en viss tid skulle vi i laget lyckas hitta så många par som möjligt. När vi lyfte ett kort som inte hörde ihop med det andra var det det andra lagets tur.

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

Duellen var precis som i Mästarnas Mästare på TV en duell mellan en från vardera lag där man skulle försöka ta tag i en pinne med rätt siffra, dvs den siffra som lästes upp, snabbast. Efter att ha gjort denna Duellen förstår jag att det inte är helt lätt att både reagera snabbt och ta rätt pinne.

Sista stationen innan final var Stupröret där vi tillsammans i laget skulle sätta ihop korta bitar av ett rör för att med rörets hjälp få över en boll från ena sidan till den andra, utan att tappa bollen på marken. Den här övningen var riktigt svår och det krävdes verkligen samspel i teamet!

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

Så var det dags för sista stationen Ägglandare där alla lagen tävlade samtidigt. Uppdraget var att kasta ner ett rått ägg från så hög höjd som möjligt utan att det gick sönder. Samtliga lag hade några minuter på sig och ett gäng tillbehör, som papper, snöre, ballonger, piprensare m.m., vilka vi fick använda på valfritt sätt för att skydda ägget i fallet.

För de flesta av lagen gick ägget sönder i fallet.

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

Men det gjorde det inte för vårt lag och det var också det som gjorde att vi vann tävlingen Mästarnas Mästare. Så kul!

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

I och med vinsten fick vi medaljer och så gjorde vi high fives.

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

Yeah, vinnarlaget!

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

Även om inte alla på Pineberry kunde vinna denna tävling så verkade samtliga nöjda med Mästarnas Mästare ändå. Nivån på de olika tävlingarna var bra. Det kändes som att de var lagom utmanande för alla och de syftade till att jobba ihop i laget, vilket gav en bra teamkänsla.

Om du ska hitta på något roligt med jobbet eller kompisgänget kan jag verkligen rekommendera detta!

Samtliga bilder är tagna av More Activities, som också arrangerade tävlingen

4 kommentarer

  1. Låter som en rolig dag! 🙂
    Fast helt ärligt, förstår jag inte riktigt grejen med att man “måste” tävla? Jo, lekar och tävling kan vara rolig och “på skoj” ibland. Men det finns oerhört många som får ont i magen av just tävlingsmoment, oavsett form. Varför går så många teambuildnings-moment ut på prestation?

    1. Du kan ha rätt i att den här typen av teambuildingsaktiviteter inte är för alla. Men det finns väl en del lekar som inte är i tävlingsform som passar även de som inte så gärna tävlar?!

Lämna en kommentar

Annons
Annons