Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Skogens skönhet

liljekonvaljer

Jag tror inte ni har missat hur mycket skogen betyder för mig. Att vandra in i skogen ger mig alltid en känsla av lugn och harmoni, jag släpper på kraven och hittar till en inre ro. Jag blir harmonisk på ett sätt som jag har svårt för att hitta till mitt i vardagsbestyren och när livet rusar på. Skogens mäktighet, tystnad och dess dess vackra natur har sådana positiva effekter på mig och jag är tacksam för att vi bor så nära en skog.

Imorse sprang jag en runda, mestadels i skogen. Jag kom tillbaka stärkt av det och tacksam över att ha fått en morgon i skogen.

liljekonvaljer

Denna fina bukett med liljekonvaljer plockade jag och barnen i “vår” skog i helgen. Eftersom vi bor granne med skogen är det så enkelt att gå in i den, om så bara för några minuter, för att plocka blommor, bär eller svamp, eller för att bara vara. Att sitta i en skogsglänta och plocka blommor är en så rogivande sysselsättning och än mer nu när barnen är så stora att de kan gå och plocka på egen hand.

Efter en liten stund inne i skogsgläntan kom vi tillbaka med ett fång av de vackraste blommor jag kan tänka mig. Har sagt det förr, men jag älskar verkligen liljekonvaljen och dess underbara doft.

liljekonvaljer

Jag har så många fina minnen från stunder i skogen. Jag minns spännande upptäckter i skogen från när jag var barn, löparrundor i elljusspåret från när jag var tonåring och just hade hittat kärleken till löpning, utflykter med barnen i skogen, på jakt efter blåbär och kantareller, och stärkande promenader i skogen när jag har behövt perspektiv och att kunna tänka klart.

Andra inlägg om skogen:

liljekonvaljer

När vi hade plockat buketten med liljekonvaljer i helgen var Smilla ivrig att springa in med den och sätta i en vas med vatten. Det var till och med svårt att få till en skarp bild på buketten. Men så kan det vara när man plockar blommor tillsammans med barn i en skog.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons