Visste ni att det är World Meat Free Week denna vecka? Med andra ord en god anledning till att äta lite grönare och lite mer vegetariskt den här veckan.
World Meat Free Week
Experter menar att år 2050 kommer vi behöva reducera vår köttkonsumtion med 50%. World Meat Free Week finns för att inspirera till en mer vegetarisk kosthållning för alla. (Källa worldmeatfreeweek.com)
Här har jag samlat några av mina absoluta favoriter när det kommer till vegetariska recept. Låt dig inspireras av nio olika sorters vegoluncher eller -middagar!
Samarbetet jag gjorde med Quorn för ett tag sedan resulterade i dessa goda vegetariska varianter på korv med bröd. Grillade Quornfiléer i korvbröd med picklad rödlök och guacamole var hur gott som helst!
Ett annat samarbete var när jag delade med mig av receptet på Jessica Frejs galet goda Quorngryta. Hitta till receptet här.
Har ni gjort vegetariska vårrullar någon gång? Klicka på länken och du kommer till ett galet gott recept på det!
Quorntacos! Ser det inte gott ut?!!
Det går att göra mycket gott med Quorn. Här har du en härlig tacopaj gjord på Quorn – vegetarisk och super god! Gör den med mycket tacokrydda och ät den gärna med tillbehör som guacamole, lime, koriander, nachochips och tomater.
Quornburgare med sötpotatis pommes. Så gott!
En annan god burgare är denna quinoaburgare, också med sötpotatis pommes.
Av Risentas Vegorätt gör du enkelt dina egna vegetariska biffar, bara genom att tillsätta varmt vatten och rulla biffar.
Här en annan variant på Vegorätt-biffar som jag blev bjuden på i samband med att de lanserades.
Slutligen vill jag tipsa om Mifú, de vegetariska strimlorna som passar bra att ha i en wok eller göra bowls av.
Njut av allt gott vegetariskt som finns!