Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Mina morgnar i Norge

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Norge alltså! Detta underbart vackra land, som jag inte kan få nog av!

Det är nu en och en halv vecka sedan vi lämnade Norge, men jag har fortfarande massor av fint att visa er därifrån. Än så länge har jag hunnit skriva om den campingplats där vi bodde de första nätterna, om när vi vandrade uppför Snöhetta och min ljuvliga yogamorgon på stranden där. Det jag ännu inte har berättat för er om är bilturen uppför magiska, förtrollande Trollstigen och vägen till Geiranger, om när jag premiärpaddlade Stand Up Paddleboarding, om våra vandringar och den finaste campingplatsen där vi spenderade mest tid. Jag kommer till allt detta tids nog. Nu tänkte jag dela med mig av en magisk morgon från Åndalsnes, den lilla byn där vi spenderade mestadels av vår Norgevistelse.

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

En magisk morgon i Åndalsnes, Norge

Jag såg till att nyttja morgnarna där. Till skillnad från här hemma så var de inte gassande heta, utan ganska så svala. Men sagolikt vackra!

Så gott som alla av våra dagar i Åndalsnes var mulna och nästan dimmiga. Inget ovanligt så där i bergen, men såklart hade vi uppskattat fler dagar med klart väder. Den sista morgonen där, när jag tog dessa bilder, hade det spruckit upp lite mer. Men oavsett mulet väder eller strålande solsken var det magiskt vackert där i dalen, mitt bland alla höga berg!

På bilden ovanför ser ni det finaste berget av dem alla. Det var så grönt och nästan ludet och det låg precis bakom platsen vi campade på.

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Mina morgnar i Åndalsnes brukade jag fylla med någon form av träning. Några gånger sprang jag, annars yogade jag eller tog en power walk. Promenaderna och löpturerna var optimala att göra på den sträcka som jag kommer visa er här, omgiven av vackra berg och den fina floden åt alla håll.

Först tog jag mig över bron, som ni ser på bilden ovanför.

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

När jag blickade åt höger hade jag då denna magiska utsikt. Några av husvagnarna på campingen stod precis vid strandkanten och längre bort skymtade några hus. Annars var det bara berg och vatten.

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Blicken fick vandra ytterligare en bit och det var minst lika vackert.

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Till väster om bron sträckte sig sedan denna cykelväg längs med vattnet. Den var optimal för cykling, löpning och promenad!

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Utsikten framåt var det verkligen inget fel på, eller hur?!!

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Längs med vägen fanns det blommor som ramade in alltsammans så fint. Åh, vilken njutning att få gå och springa där!

Morgonpromenad i Åndalsnes, NorgeMorgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Bron, som ni ser längre fram på bilderna ovan, brukade jag sedan ta över till den andra sidan och där kunde jag fortsätta längs med vattnet åt andra hållet, tillbaka till campingen igen.

Den rundan var ca 3 km och perfekt att springa två varv av sol start på dagen.

Med den svala temperatur som var där hade jag långt mycket mer energi till spring än vad jag har här hemma i hettan.

Morgonpromenad i Åndalsnes, Norge

Ni förstår nog varför jag njöt av mina morgnar här i Åndalsnes i Norge? Och av våra dagar också för den delen!

Norge är magiskt. Jag måste liksom säga det igen!

Lämna en kommentar

Annons
Annons