Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Sommarens alla olika sorters dopp

Sommarbad i sjön Fryken, Värmland

Vi har väl aldrig badat så mycket som vi har gjort denna sommar. Jag premiärdoppade mig i mitten på maj och sedan dess har det blivit otaliga dopp, i både hav, sjö, tjärn och pool, och både morgon, middag och kväll. Samma för dig, gissar jag?

Sunne camping

När det är så högsommarvarmt som det är nu är det svårt att avgöra vilket av dagens dopp som är det bästa. Och tur är det väl då att man inte behöver välja. Dessa dagar badar jag minst tre gånger om dagen!

Bilderna i detta inlägg kommer från början av vår semester och våra dagar i Sunne när vi hade husvagnen precis intill strandkanten vid sjön Fryken. Självklart blev det många badtillfällen där. Här kommer mitt resonemang kring dagens alla dopp.

Morgondoppet

Om jag skulle vara tvungen att välja enbart ett dopp om dagen skulle det nog bli morgondoppet och det har blivit många sådana denna sommar. För att morgondoppet ska vara giltigt krävs en fysisk aktivitet innan. Att sedan svettig hoppa i plurret är magiskt!

Jag kör med mina swimrun även denna sommar, dvs löpning till sjö, hoppa i och sedan springa tillbaka. Så sent som imorse gjorde jag och Wilmer en variant på det. Vi cyklade till elljusspåret, sprang lite där och hoppade sedan i. Underbart!

Sommarbad i sjön Fryken, Värmland

Bada som att tvätta sig

Det var mannen som fångade några bilder på mig från husvagnen när jag tvättade mig i sjön efter ett träningspass i Sunne. Vi gjorde så nästan varje dag där. Istället för att duscha tog vi med oss duschcremen ut i sjön och tvättade oss där. Så somrigt!

Jag har ljuvliga minnesbilder i huvudet på när barnen sprang nakna i den där sjön, hand i hand, efter att de hade tvättat sig. <3Sommarbad i sjön Fryken, VärmlandSommarbad i sjön Fryken, Värmland

Badet mitt på dagen

När det är så varmt som nu måste man bada mitt på dagen också. Så är det bara!

Just nu när vi är hemma några dagar så gör vi olika badutflykter varje dag. Vi testar en del nya badstränder och det är kul att hitta nya pärlor. Idag var vi vid en favorit i närheten av oss, en stor sandstrand med bra vatten.

Sunne camping

Kvällsdoppet

Finns det något vackrare än kvällsdoppet?! Att avsluta dagen på det sättet är magiskt, så är det bara!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons