Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Tälta i trädgården – kul och spännande!

Tälta i trädgården med barnen

Jag kallar det här inlägget för att tälta i trädgården, men egentligen var det inte ett tält som vi sov i. Vi sov i vår paviljong, men utan att ha tältat på riktigt i trädgården tror jag att det vi gjorde var väldigt likt det – om än kanske något lyxigare.

Tälta i trädgården med barn

Det var jag som föreslog detta några dagar tidigare och barnen blev direkt eld och lågor över förslaget. De såg det som ett spännande äventyr, att få sova utomhus och kolla efter djur i trädgården. Dessutom var det praktiskt med tanke på att dagarna och nätterna är så varma nu.

Igår kväll efter middag och lite andra bestyr bäddade vi i ordning i soffan därute samt i den luftmadrass som jag blåste upp. Med de sängplatserna fanns det utrymme för oss alla att sova.

Tälta i trädgården med barnen

Det känns som att vår paviljong där ute är alldeles perfekt lämpad för att sova i. Sängarna var sköna och vi kunde dra för både myggnät och gardiner åt alla håll.

Tälta i trädgården med barnen

Tälta i trädgården med barnen

Barnen drog med sig både kikare och ficklampa ut till trädgården för de ville att vi skulle ligga och kolla efter djur i skogen där på kvällen.

Tälta i trädgården med barnen

Sina favorit gosedjur tog de också såklart med.

Tälta i trädgården med barnen

Tälta i trädgården med barnen

Tälta i trädgården med barnen

Vi hann njuta av en magiskt fin solnedgång bakom häcken.

Tälta i trädgården med barnen

Sedan var det dags för att dra igen de flesta gardinerna. Där låg vi sedan och läste Nils Holgerssons underbara resa som god natt-saga och efter det kollade vi in mot skogen. Men så högljudda som barnen var hade nog något djur aldrig vågat sig fram…

Det tog tid att somna för de små och det var väl egentligen enda nackdelen med att tälta i trädgården, att det var svårt för dem att komma till ro. Inte för att de spelar så stor roll när vi har semester. Men för egen del hade jag gärna kunnat somna någon timme tidigare.

Strax innan midnatt sov vi alla sött i alla fall och bortsett från några korta uppvak vid de tidiga morgontimmarna så sov vi bra hela natten.

Tälta i trädgården med barnen

Solen lyste starkt när vi sedan vaknade på riktigt vid halv åtta, men det var inte den där panikartade varma och instängda känslan som blir i ett tält när solen har legat på. Jag hade gärna suttit där och njutit av morgonsolen en stund, men barnen ville in och äta frukost och jag ville ha mitt morgonkaffe så vi gick in.

Tälta i trädgården med barnen

Tälta i trädgården med barnen

Båda barnen tyckte det var en mysig och spännande upplevelse och skulle helst vilja sova där i natt igen. Men det kommer nog dröja ett tag tills vi gör det igen. Våra egna sängar inne i huset är trots allt skönast!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons