Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Ett träningspass i vårt nya utegym

Karin Axelsson - bygga utegym i trädgården

Jag är så exalterad och glad över det nya, fina utegym som vi nu har i vår trädgård. Det är mannen som har planerat och byggt och jag har hjälpt till lite grand. Men allra mest har han jobbat med detta och han ska ha allt cred för det fina och funktionella utegym som nu står på vår tomt!

Vid ett senare tillfälle tänkte jag dela med mig av hur vi gjorde när vi byggde detta utegym – för det kanske är några av er läsare som är sugna på att göra ett eget? – men nu blir det mest en sneak peak av utegymmet och några rader om vad jag tränade i det imorse.

Vårt utegym i trädgården

Här, precis vid skogskanten och intill vår odlingshörna, valde vi att placera utegymmet. Ett perfekt skuggigt läge, som smälter in bra och inte är i vägen för något annat.

Vårt utegym i trädgården

Gymmet består av en Monkey Bar och krokar där vi har hängt TRX och vikter samt dragrem. Det kommer tillkomma en chinsstång och en situps-bräda. Sedan är utegymmet mer än komplett för oss.

Vårt utegym i trädgården

Att få starta sin dag med att blicka upp i trädkronorna medan jag drog mig upp i rodd i TRX’n var inte en dålig start.

Vårt utegym i trädgården

Vårt utegym i trädgården

När jag tränade mitt pass där imorse ville barnen gärna vara med. Så det blev chins och lite annat med sällskap.

Vårt utegym i trädgården

TRX’n är ett smart redskap för många olika slags övningar och dragfunktionen till vänster har mannen gjort genom att gjuta betong i rör för att använda som vikter att dra upp.

Vårt utegym i trädgården

Barnen gillar visserligen att testa sig själva i armgång och träna sådant som vi gör, men för att de ska ha annat skoj att göra i gymmet har mannen också byggt varsin gunga till dem. Gungorna går enkelt att fästa upp på krokar så att de inte är i vägen när man ska träna. Han har tänkt på allt!

Vårt utegym i trädgården

Ni förstår nog att jag var nöjd med min morgon i utegymmet. Och många fler sådana morgnar kommer det att bli!

6 kommentarer

  1. Superfint!! o det med gungorna gör ju att det inte bara är “ert” utegym utan allas, vilket säkert inbjuder mer till att barnen kommer prova annat än bara gunga…

Lämna en kommentar

Annons
Annons