Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Recept: Gör din egen glass-sandwich!

Glass-sandwich recept

När jag förra veckan lade upp mitt recept på kladdkakekakor fick jag mycket respons och många likes. Jag förstår det för de kakorna med sitt kladdiga inre och rikliga chokladsmak är verkligen magiska. Om du missade det inlägget så hittar du till det via länken ovan!

I samband med att jag tipsade om de ljuvliga kladdkakekakorna skrev jag också att jag i samband med att jag bakade dem också gjorde en slags glass-sandwich av kakorna. I det här inlägget kommer jag tipsa om hur du gör dessa magiskt goda glasskakor.

Glass-sandwich recept

Om ni, som jag, tycker att de glassar i frysdisken som är en kombination av kaka och glass är goda så ska du göra dessa sandwiches. Det är i grunden väldigt enkelt och bara fantasin sätter stopp för vilka smakkombinationer du har i glasskakorna. Jag använde denna gång alltså mina kladdkakekakor och en gräddig vaniljglass.

Glass-sandwich recept

Glass-sandwich – recept

Börja med att baka kakor av någon form. Om du inte gör kladdkakekakorna så passar det bra med någon form av chocolate chip cookies eller havrekakor. Baka dem gärna dagen innan eller åtminstone så pass långt innan för att de ska hinna svalna och “sätta sig” lite.

Glass-sandwich recept

Glass-sandwich recept

Sedan gäller det att vara lite snabb så att inte glassen smälter alltför mycket (i alla fall om det är en varm sommardag som det var den dagen jag gjorde dessa glass-sandwiches). Tryck ut runda former ur vaniljglassen genom att använda en rund form (ett glas, ett decilitermått eller liknande) och lägg glassen mellan två kakor. Tryck till lite lätt och voila så har du din glass-sandwich klar att äta!

Glass-sandwich recept

Vi är många som älskar att äta en bit kladdkaka med vaniljglass. Här får du den ljuvliga efterrätten eller fikat förpackad en enda kaka. Så bra och så gott!

Vill man kan man garnera glassen med hackad mörk choklad, strössel eller krossade nötter. Eller så äter man den som den är. Åh, jag kommer lätt göra denna glasskaka i helgen. Det är verkligen galet gott!

9 kommentarer

      1. Vi har godisförbud i familjen fram till jul men glass, chips o fika får ätas på helgen o då gärna hembakat.. dessa ska provas..

Lämna en kommentar

Annons
Annons