Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Hallonglass för barn – super enkla att göra själv!

Hallonglass för barn - enkelt att göra själv

Under sommaren har barnen suttit klistrade framför SommarlovSVT på morgnarna och något som de har pratat om länge sedan de blev tipsade om det där är den hallonglass som de gjorde vid ett tillfälle. De pratade om den här hallonglassen så mycket att vi till slut bestämde oss för att göra den själva. Det gick snabbt att googla fram receptet och det var verkligen busenkelt att göra denna glass. Den behövde några timmar i frysen för att bli klar så det är smart att göra glassen någon dag innan den ska ätas.

Eftersom hallonglassen blev så lyckad och barnen fortfarande pratar om den så vill jag såklart dela med mig av denna goda hallonglass som du enkelt gör själv.

Hallonglass för barn - enkelt att göra själv

Hallonglass för barn – recept

  • en rejäl näve hallon
  • ca 1 dl vispgrädde
  • ca 1 dl mjölk
  • 2 msk honung

Som ni ser så har jag angett ungefärliga mått i receptet. När vi gjorde glassen mätte jag inte upp exakt, utan gick mer på känsla. Jag mosade hallonen och rörde sedan ner övriga ingredienser. Sedan hjälptes barnen och jag åt att fylla glassformar och ställde sedan in dem i frysen.

Hallonglass för barn - enkelt att göra själv

När glassarna hade varit tillräckligt länge i frysen var det dags att göra toppingen. Mina barn gillar inte choklad så de ville hellre ha en hallonsås som topping. Jag ville gärna för egen del testa med en chokladtopping eftersom kombinationen hallon och choklad är magisk.

Hallonsås

  • en rejäl näve hallon
  • en skvätt vatten
  • en aning potatismjöl

Häll upp hallon i en kastrull och mosa dem. Koka upp försiktigt och låt puttra en stund. Mixa vatten och potatismjöl och rör ner i hallonen. Rör en stund medan hallonsmeten tjocknar något.

Chokladtopping

  • ca 50 gram mörk choklad

Smält chokladen över ett vattenbad.

Ta fram glassarna och doppa dem i antingen hallonsås eller smält choklad. Rulla dem i valfritt strössel.

Hallonglass för barn - enkelt att göra själv

Glassar ska man njuta direkt, eller hur?! Dessa glassar försvann ganska direkt, kan jag lova.

Hallonglass för barn - enkelt att göra själv

Barnen gillade hallonglassarna skarpt, men nästa gång tror jag vi testar med ett annat bär eller frukt som smaksättning.

Tack för recepttipset Barnkanalen!

Lämna en kommentar

Annons
Annons