Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Kladdkakekakor – magiskt goda kakor med mycket chokladsmak!

Chokladiga kladdkakekakor recept

Som många av er säkert vet vid det här laget är kladdkaka mitt favorit bakverk. Den mörka, ljuvliga chokladsmaken och kladdiga konsistensen tillsammans med vispad grädde eller glass är svårslagen. Jag har tidigare bjudit er på en mängd olika kladdkakerecept och nu kommer ett till. Förra veckan bakade jag nämligen kladdkakekakor för första gången och de blev precis så ljuvligt goda som jag hade hoppats!

Receptet på dessa kladdkakekakor hittade jag inne hos Fredriks Fika och här får ni min version på det. Kan avslöja att förutom att kakorna blev magiskt goda så gjorde jag en slags Sandwich-glass av dem också, som blev galet god. Lovar att lägga upp det receptet också inom kort!

Uppdatering en vecka senare: Här har du det ljuvliga receptet på glass-sandwich!

Chokladiga kladdkakekakor recept

Kladdkakekakor

20-30 stycken

  • 50 g smör
  • 175 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Chokladiga kladdkakekakor recept

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret. Hacka chokladen och smält den i smöret. Rör om tills du har en jämn och fin blandning.

Rör samman strösocker och ägg samt rör ner den smälta chokladen. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner detta i smeten och blanda väl. Ställ smeten i kylen 15 minuter för att den ska sätta sig.

Forma små bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper. Jag gjorde ganska små bollar så att det blev 30 kakor och hade 10-12 bollar per plåt.

Baka mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Jag hade dem inne i exakt 10 minuter och då fick de en härlig kladdighet i mitten. Håll lite koll då ugnar är olika varma!

Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Chokladiga kladdkakekakor recept

De här kakorna har en mörk och djup chokladsmak. Mina barn var inte så förtjusta i dem så jag skulle säga att de har en mer vuxen smak. Vill man göra dem mildare i smaken och mer barnvänliga går det bra att byta ut den mörka chokladen till mjölkchoklad och eventuellt också ta lite mindre kakao.

Chokladiga kladdkakekakor recept

De här ljuvligheterna tillsammans med ett glas kall mjölk eller en kopp kaffe – alltså, hur gott!

Chokladiga kladdkakekakor recept

Vi hade en riktig bakdag denna dag förra veckan när jag bakade dessa. Barnen bakade sockerkaka och jag bakade dessa samt en annan sorts kaka. Återkommer som sagt med recept på Sandwich-glassen samt den andra kakan. Tills dess tycker jag att du ska baka dessa. Om du gillar choklad kommer du älska dessa!

mac-brownies-recept-1

Här ser ni också ett gäng snarlika kakor. Detta är mina MacBrownies, som jag bakade för första gången för ett par år sedan. Själva kakorna är snarlika kladdkakekakan, men dessutom är de fyllda med den ljuvligaste av chokladcrémer. Receptet på MacBrownies hittar du här.

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons