Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Sommarens vattenfall och regnbåge

Tännforsen vattenfall

När vi åkte från Åre tidigare i somras lovade jag att senare berätta mer om de glimtar som vi fick uppleva där. Här kommer en av dessa glimtar, närmare bestämt vår upplevelse av Tännforsen när vi både fick se vattenfall och regnbåge, på samma gång!

Tännforsen vattenfall

Tännforsens vattenfall på sommaren

Som ni kanske vet är Tännforsen Sveriges största vattenfall, det vill säga det vattenfall som har den största fallytan i vårt land. Vi brukar ofta åka på en utflykt till detta mäktiga vattenfall när vi är i Åre. Detta gjorde vi i vintras när vi var i Åre senast och då såg det ut så här. Då på vintern är det mäktigt att se vattenfallet mitt i all snö och is, men vi kunde nu konstatera att på sommaren är det minst lika mäktigt.

På promenaden till vattenfallet hör man det dåna på långt håll.

Tännforsen vattenfall

Och när man kommer fram till platsen intill vattenfallet inser man hur stort och kraftfullt det är.

Tännforsen vattenfall

Barnen tyckte att det var coolt att kolla in det och satt där på stenarna med världens häftigaste kuliss framför sig.

När vi sedan gick lite högre upp för att kolla på vattenfallet från en annan vinkel så hade vi nöjet av att få se en magisk regnbåge också.

Tännforsen vattenfall

Här har ni den fina regnbågen. För mig och mannen kom minnena från dagarna på Island förra sommaren där vi upplevde många fina och mäktiga vattenfall och ett av dem, Gullfoss vattenfall, fick vi njuta av tillsammans med en regnbåge. Den kombinationen är verkligen magisk!

Tännforsen vattenfall

Regnbågen höll sig kvar en kort stund, men så plötsligt var den borta igen. Vi hade verkligen tur som fick nöjet av att uppleva den de få minuter som den var synlig.

Tännforsen

Intill vattenfallet finns Tännforsens turiststation och där passade vi på att äta lunch den här dagen. Att göra en utflykt till Tännforsen är verkligen något jag vill rekommendera. Du får njuta av naturens mäktighet, god mat och en skön atmosfär på ett väldigt härligt sätt!

2 kommentarer

  1. Då jag har släkt i Järpen så har jag varit många somrar i dom trakterna o har ett par föräldrar som är fascinerade av vattenfall.. Jag avskydde dom utflykterna som barn… 🙂 o Tännforsen har vi då varit vid mååånga gånger, med mkt o även lite vatten i.. Förstod inte det magiska som barn.. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons