Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Älskade trädgård

Trädgårdsarbete som terapi

Jag tror att ni vet vid det här laget hur mycket trädgården betyder för mig, att den sommartid är en rogivande plats för mig att vistas i och att jag, när jag är hemifrån, kan längta ihjäl mig till att få gå runt i den för att påta bland blommorna och plocka ogräs. Trädgårdsarbete är verkligen som terapi för mig.

Nu när vi har fått ha en period med mer regn så har trädgården börjat leva upp igen. Under den extremt torra perioden i juli var den inte så kaxig med sitt gula gräs och vissna blommor. Vi har gjort vårt bästa för att hålla den vid liv, men det har helt klart varit en utmaning.

Idag har jag haft möjligheten att spendera mycket tid i trädgården och det har varit härligt, som vanligt.

Trädgårdsarbete som terapi

Trädgårdsarbete som terapi

Trädgårdsarbete som terapi

Här kommer först några bilder från tidigare i somras när jag gav mig på att rensa bort alla vissna prästkragar, som vi hade då i slänten. Jag fick med mig en hel skottkärra med vissna blommor och slänten såg väldigt mycket trevligare ut efter det.

Några blommor som har klarat sig förhållandevis bra denna sommar är alla våra lavendelblommor. De har behållt sin lila, vackra färg. Och humlorna har fortsatt surra glatt bland dem.

Trädgårdsarbete som terapi

Trädgårdsarbete som terapi

Trädgårdsarbete som terapi

Visst är de ljuvligt vackra, både lavendeln och humlorna?!!

Trädgårdsarbete som terapi

Trädgårdsarbete som terapi

Så, vad har jag gjort idag i trädgården då?

Efter att ha gått den vanliga rundan har jag fyllt en hink med ogräs. Eftersom vi har en hel del äpplen på vårt äppelträd i år och eftersom det lilla trädet har börjat böja sig ner av tyngden och vi har varit tvungna att stadga upp det med en planka så har jag plockat av några fina frukter från det.

Trädgårdsarbete som terapi

Så här många fina äpplen tog jag av. Kanske blir det en äppelpaj av detta snart?!!

Trädgårdsarbete som terapi

Trädgårdsarbete som terapi

Jag och barnen har varit iväg och handlat ett par nya tuja-buskar och dessa planterade jag i krukorna vid ytterdörren. Utöver det satte jag en hortensia i vår korg intill. Tycker det gav ett fint inslag till vår ytterdörr.

När jag befinner mig i trädgården och pysslar med växterna samt plockar upp ogräs mår jag så bra. Jag kan tänka fritt, känner mig lugn och utan stress samt njuter av den friska luften och att få göra något aktivt med kroppen. Det är hälsa för själen för mig och jag kommer se till att ta vara på den sensommarmånader vi har framför oss. De ska jag fylla med så mycket trädgårdsarbete och trädgårdshäng som möjligt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons