Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Om att älska rutiner

crossfit-karin

Något som jag verkligen älskar med att vara igång med vardagen igen är alla de rutiner som tillhör den. Det må låta lite tråkigt och torrt, men mina vardagsrutiner får mig att må så bra och jag gissar att det har att göra med att jag gillar struktur, ordning och reda samt att ha en plan med det jag gör.

Att ha några veckors semester och få komma ifrån sina vanliga rutiner gör gott och är skönt medan de varar, men när vardagen är tillbaka igen älskar jag varenda rutin som jag får ta tillbaka. Efter att ha jobbat några veckor är jag djupt inne i mina rutiner igen och till och med rutinen med att lämna och hämta barn känns härlig att få ta tillbaka!

Crossfit i gympasal

Crossfit med Pineberry

En annan härlig rutin som återkommer just idag är Crossfit-träningen med kollegorna på jobbet. Att få starta dagen med ett tufft träningspass i den gröna gymnastiksalen är så grymt!

Jag tror att de allra flesta av oss mår bra av rutiner. Vi behöver det för att bli produktiva, känna trygghet och uppleva mindre stress. Alla älskar nog inte rutiner lika mycket som jag, men jag tror de allra flesta känner igen sig i att vi mår bra av rutiner. Eller vad säger du?

barnen

De vardagsrutiner som jag uppskattar mest:

  • Mina morgnar! Jag ser alltid till att gå upp ett bra tag innan jag måste lämna hemmet/väcka barnen. Jag älskar den egna stund jag får där vid köksbordet, tillsammmans med min kaffekopp och medan jag sminkar mig.
  • Lämningarna och hämtningarna kan vara riktigt jobbiga ibland. Speciellt är det trotsutbrotten från lillasyster som dränerar mig och som jag försöker undvika genom att vara en pedagogisk och lugn mamma, full med tålamod, men där jag tyvärr ofta brister. Trots detta älskar jag även dessa rutiner för de är väldigt mysiga allt som oftast.
  • Min träning! Jag brukar visserligen träna under semestern också, men den vanliga vardagsträningen är bra härlig. Då har jag mer av en tydlig plan som jag håller mig till. Varje träningspass har ett syfte och en målsättning. Det gillar jag!
  • Lyxen på helgerna blir desto härligare. När det är en tydlig skillnad mellan en måndag och en lördag uppskattar jag lördagen desto mer. På helgen får jag sova tills jag vaknar (oftast), jag slappnar av mer med kosten och äter det jag känner för och jag har inte krav på mig att prestera. Det behöver jag för att sedan vara på topp under vardagarna.
  • Sömnen. Att ha bra rutiner med läggtider får mig att sova så mycket bättre och det är stor skillnad på hur hårt jag sover nu under vardagen än när jag hade semester i somras.

Hur är det med dig, älskar du rutinerna och vardagen lika mycket som jag?

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons