Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Vår äppelskörd

Äppelskörd

Det är tidig måndag morgon och termometern visade bara tre grader när jag gav mig ut. Jag känner helt klart ovan vid denna kalla årstid och glömde både vantar och att bilrutan skulle behöva skrapas. Hösten är verkligen här nu och jag inser att det var verkligen bra att vi skördade de sista äpplena förra veckan samt plockade in basilikan.

Det var en solig och fin höstdag när jag och barnen plockade ner några av de sista äpplena från vårt lilla äppelträd och vi har redan hunnit baka ett par olika godsaker av dem. Här kommer ett inlägg om årets äppelskörd.Äppelskörd

Vår äppelskörd

Några av er har säkert läst inlägget som jag skrev för en dryg vecka sedan om vårt lilla äppelträd. Det är verkligen litet och ändå har det burit på så mycket fin frukt i år!

Jag älskar den typen av trädgårdssysslor som barnen gillar att vara med på och att plocka ner äpplen från äppelträdet är en av dem.

Äppelskörd

Trots att trädet är litet är det inte så lätt för en 4-åring att nå upp. Men viljan fanns där och som tur var kunde vi hjälpas åt. Den här gången blev det att jag plockade och barnen hjälpte till med att hålla korgen.

Äppelskörd

Äppelskörd

Visst fick vi med oss många fina äpplen från trädet?!! Lillasyster var nöjd med dagens skörd och vi kunde gå in och baka äppelmuffins.

Äppelmuffins med crumble

Av just denna äpplen bakade jag världens godaste äppelmuffins, sådana där med smuldegs-crunch på. Jag började då med att steka äppelbitar i smör, socker och kanel.

Äppelmuffins med crumble

Sedan gjorde jag muffinssmeten och smuldegen och voila; någon timme senare kunde jag ta ut dessa härligheter från ugnen!

Äppelmuffins med crumble

Äppelmuffins med crumble

Om ni inte har bakat just sådana här muffins tidigare så är det dags nu! Här ni receptet på mina ljuvliga äppelmuffins med crumble.

äppelsmulpaj med vaniljsås

äppelsmulpaj med vaniljsås

I veckan som gick skördade vi alltså de sista äpplena och till helgen önskade sig barnen äppelpaj och det var precis vad vi gjorde i lördags. Smulpaj med äpple, serverad med fluffig vaniljsås. Alltså, det finns knappt något godare!

äppelsmulpaj med vaniljsås

När pajen var klar på eftermiddagen var barnen ivriga att hugga in. Och jag med. Så jag skyndade mig att knäppa ett par bilder och sedan njöt vi av den godaste äppelpajen med vaniljsås. För visst blir det allra godast när man vet att innehållet kommer från ens egna trädgård?!

Om ni vill göra äppelpajen som jag gör den så har ni receptet på denna, min allra godaste äppelpaj här!

Som vi har njutit av dessa äpplen och det bästa av allt är att vi har ett par stora lådor med skalade och skurna äpplen från äppelträdet i frysen. Så när vi blir sugna på äppelmuffins eller äppelpaj igen är det bara att ta fram dem och baka!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons