Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Om att välja glädje

yoga karin

Min morgon den här dagen hade kunnat börja riktigt dåligt. Men det gjorde den inte för jag valde glädje. Det här inlägget kommer handla om just det; att välja glädje och hur jag tänker och gör för att lyckas välja glädje istället för olycka.

Att välja glädje

Varför hade just denna morgon kunnat starta med olycka?

Jo, jag sov oroligt i natt och vaknade med en extremt olustig känsla inombords. Jag hade drömt en riktigt obehaglig mardröm och den satt i trots att jag hade vaknat. Utöver det bjöd morgonen på stress i form av att få iväg barn till förskola och skola. Lilltjejen trotsade och storgrät när jag lämnade henne och det visade sig dessutom att vi hade glömt storkillens ryggsäck med gymnastikkläderna, vilket gjorde att jag var tvungen att åka tillbaka hem igen för att hämta den och missade det tåg jag skulle ha tagit.

En helt klart utmanande morgon, men jag lyckades känna glädje och en positiv förväntan på dagen ändå. Varför? Jo, för att jag valde glädje!

Karins träningspass under körsbärsträden i Kungsträdgården

Det må låta klyschigt, men det spelar faktiskt extremt stor roll vad vi tänker och vilken inställning vi har. Det är du som själv avgör om du vill nå framgång och lycka eller inte. För du själv styr det med ditt eget tänkande.

Det finns vissa saker som vi inte kan påverka och det finns vissa saker som händer och det måste vi acceptera. Vi kan inte påverka vädret och då är det lika bra att acceptera det väder som är och hitta det positiva med det. Att vi får en parkeringsbot eller glömmer ryggsäcken hemma är sådant som kan hända och det bästa vi kan göra då är att acceptera att det hände, lära oss av det och snabbt åtgärda misstaget, som att snabbt betala parkeringsboten eller hämta väskan.

Sedan finns det saker vi kan påverka och det gör vi bäst med vår egen inställning till dem. Hitta glädjeämnena och det positiva med den dag du har framför dig och fokusera på det! Sådant som du inte är nöjd med och kan påverka; se till att göra vad du kan för att påverka och klaga inte på att läget är som det är.

Karins hälsoguide

Jag lyssnade nyligen på Stjärnsäljarpodden när Kay Pollak var med. Avsnittet heter Om att välja glädje och wow, vad bra det avsnittet är. Kay ger många konkreta tips på hur man bör tänka och agera för att lyckas välja glädje och att det är allas vårt eget ansvar att göra det. Oavsett om du jobbar som säljare eller inte så är detta avsnitt så lyssningsvärt! Här hittar du till det.

Så till frågan: Hur tänkte jag imorse för att hitta glädje mitt i det som utmanade mig under morgonen? Jo, så här:

  • Jag intalade mig själv att den obehagliga dröm jag hade haft var just en dröm och med den insikten började jag uppskatta det som är min verklighet istället. Den obehagliga situation som jag upplevde i drömmen behöver jag inte uppleva i mitt verkliga liv och det i sig skänkte så mycket glädje!
  • Jag rullade fram yogamattan och tände levande ljus i vardagsrummet. Jag fick en halvtimme med mig själv och mina tankar och jag valde att bara tänka positiva tankar under den stunden.
  • Jag funderade igenom min dag, de möten jag ska ha på jobbet och andra göromål som ligger framför mig och det slog mig att jag såg fram emot varenda sak som kommer ske den här dagen.
  • Visserligen har jag ett knä som fortfarande krånglar lite, men istället valde jag att fokusera på att knät faktiskt är mycket bättre än för en vecka sedan och kände tacksamhet för det.

Att tänka positivt är något som de flesta av oss behöver träna på för att lyckas med. Hur är det för dig? Faller det sig naturligt för dig att välja glädje eller behöver du kämpa för att lyckas med det?

Lämna en kommentar

Annons
Annons