Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Glasskakor med smak av jordgubb – recept

Glasskakor jordgubb recept

Inspirerad från dagens födelsedagsfika där jag bjöd på två sorters kladdkaka med vispad grädde och hallon samt dessa ljuvliga äppelmuffins kommer här recept på världsgoda glasskakor med jordgubbsglass, som du enkelt gör själv.

Några av er såg säkert när jag lade upp en annan variant på glasskaka med choklad för några veckor sedan. Den sortens kaka med glass gjorde jag av chokladkakor med vaniljglass och kallade för en glass-sandwich. Och så gjorde jag chokladkakor med daimglass – drömgoda! Men en denna gång bjuder jag på en variant av glasskaka med havrekakor och jordgubbsglass. Fantastiskt gott!

Glasskakor jordgubb recept

För att kunna göra glasskakor behöver du såklart kakor och glass. Dessa havrekakor bakar jag av ett recept på Chocolate Chip Cookies, men utan choklad. När de har gräddats och svalnat är det bara att fylla två kakor med jordgubbsglass mellan och glasskakan är klar!

Glasskakor jordgubb recept

Havrekakor

  • 125 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt

Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.

Forma degen till en rulle med ca 5 cm i diameter och rulla in den i plastfolie. Frys den i cirka 30 minuter.

Sätt ugnen på 180 grader.

Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Glasskakor jordgubb recept

Det gäller att jobba snabbt när du ska klicka i glassen mellan kakorna. Visst är det gott att glassen är mjuk, men helt smält vill man ju inte att den ska vara.

Glasskakor jordgubb recept

Voila, glasskakor gjorda på havrekakor och jordgubbsglass!

Glasskakor jordgubb recept

Glasskakor jordgubb recept

Vi åt dem här i somras när det var varmt och soligt. Men de passar minst lika bra att äta en ruggig höstdag. Glasskakor kan liksom aldrig vara fel att äta!

Glasskakor jordgubb recept

Eftersom våra barn inte gillar choklad var denna variant på glasskak perfekt. De spröda havrekakorna tillsammans med den krämiga jordgubbsglassen gjorde sig verkligen bra.

Gör dessa och jag kan lova att du blir inte besviken!

Lämna en kommentar

Annons
Annons