Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Ge inte upp dina drömmar!

Blommor i vas

I våras var jag på en Open Session med Johannes Hansen. Det var då första gången jag hörde honom och även hörde talas om honom. Till en början var jag lite skeptisk till formatet för hans show där upplägget är att han ber människor i publiken att öppna upp och berätta om sina utmaningar i livet. Showen är som en mental rådgivningssession med publik. Det är en utmanande inspirationsshow för alla som vill lyfta sitt liv och sin prestation till nästa nivå.

Det tog inte så lång stund innan min skepticism släppte. Istället kände jag fascination och hänfördhet. Johannes Hansen är extremt bra på att få människor att öppna upp, att utmana dem och komma med input på vad de behöver göra för att må bättre. Och jag gick därifrån med ett gäng nya insikter och tankar om hur jag kan utvecklas och nå framgång.

Sedan den Open Session jag var på i våras har jag lyssnat en hel del på hans podd In your face with love. Om du inte har hittat till den ännu så kan jag varmt rekommendera den. Det finns mycket matnyttigt att hämta där när det kommer till personlig utveckling, mental hälsa och tips för att nå framgång.

Blommor i vas

Något han bland annat tar upp i sin podd är hur vi kan nå våra drömmar och jag vill i det här inlägget förmedla delar av det han säger kring det.

Hur du kan nå dina drömmar

Du skulle aldrig gå ner till gymmet, se någon vid frivikterna och tänka: Vilken talang! Han måste ha fötts så där!

Vi förstår att muskler kommer av träning. Så varför förstår vi inte det när det kommer till framgång i övrigt?

Det finns tyvärr många som skyller anledningen till att de inte lyckas med sin dröm på gener, att de har fötts med sämre förutsättningar eller att det inte är meningen att de ska lyckas med drömmen. Varför? Jo, för att det är enkelt att skylla ifrån sig istället för att ta tag i det och kämpa.

Det finns mycket som vi inte kan påverka när det kommer till vårt liv. Så därför måste det vara vår skyldighet att vi påverkar det vi faktiskt kan påverka, eller hur!

Blommor i vas

Om du sitter med en dröm om att vilja uppnå något så är det ofta människor omkring dig som skyller på det jag nämnde ovan som kan få dig att ge upp. Och visst, livet kan vara tufft. Men du behöver ta fajten för att lyckas! Och den dagen som du uppnår det där du drömt om så kommer det vara värt allt kämpande.

Det är mänskligt att känna tvivel. Och därför är det viktigt att utmana våga utmana sina rädslor.

Blommor i vas

För att nå framgång och uppnå sin dröm finns det alltså ett antal rädslor att bemästra. Johannes ger oss konkreta tips på hur vi ska utmana dem.

Fem steg för att utmana dina rädslor:

  1. Andas
  2. Träna innan utan publik
  3. Kasta dig in det, dvs gör det jobbiga innan du har kommit på varför det är jobbigt.
  4. Tvinga dig själv att göra något helt annat (ta varmt bad, lyssna på en podcast eller sätt på din favorit musik) – Du måste fortfarande ha ett liv och kunna koppla av för att orka kämpa vidare!
  5. Fantisera! – Föreställ dig hur det kommer vara när du har lyckats med drömmen och står där på mållinjen.

Jag tar med mig detta själv i min strävan att uppnå de drömmar jag har. Hoppas att du också har fått något konkret att jobba på i och med detta. Och om du inte har upptäckt Johannes Hansen ännu måste du lyssna och läsa mer här.

Blommor i vas

Blommorna har inte så mycket med Johannes Hansen att göra. Men de är vackra att se på och de påminner mig om viktiga personer i mitt liv: min syster som vi fick dem av och min man som också fick dem i samband med att vi firade 10-årig bröllopsdag i somras.

Förutom att jobba för att nå dina drömmar vill jag påminna dig om att berätta för de som betyder något för dig att de just gör det! <3

Tipsen är hämtade från podcasten In your face with love

Lämna en kommentar

Annons
Annons