Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Smoothies och hjärtformade smörgåsar

Smoothiebonanza - härliga smoothies i glada färger

Jag gillar att fylla år och ser därför fram emot morgondagen, när jag gör det, mycket. Men till skillnad från barnen så är det inget jag har gått och tänkt på varken särskilt länge eller mycket. De däremot har pratat om min födelsedag sedan i somras och speciellt Storebror har lagt mycket tankeverksamhet på att planera inför min dag. Han var på riktigt ledsen i flera dagar när han insåg att jag kommer fylla år på en torsdag i år och att vi i familjen alltså inte får en heldag ihop. Söta unge!

Smoothiebonanza - härliga smoothies i glada färger

Eftersom min födelsedag uppenbarligen är något stort för dem har jag låtit dem få bestämma upplägget för kvällen, när vi alla är samlade hemma och kan fira tillsammans. När jag frågade vad de ville att vi skulle äta till middag så tyckte de att Smoothie Bowls och smörgåsar i hjärtformat var en bra idé. Så det får det bli!

Eftersom jag själv älskar både smoothies och smörgåsar tycker jag att detta är en utomordentlig idé och för att hitta inspiration till morgondagens middag samlar jag här ett gäng bilder på smoothies och hjärtformade smörgåsar som jag tidigare har gjort. Kanske att också du kan bli inspirerad till ett mellanmål, kvällsmat eller frukost?!!

chiapudding smoothie med granola

Något av det härligaste som finns är ju att varva chiapudding med olika smoothiesorter och toppa med granola, och som här, även med torkad mango. Här hittar ni receptet på just denna Chiapudding Trifle.

Rainbow smoothie

Här är en annan ljuvlig regnbågssmoothie.

nyttiga-mellanmal-bloggare-7

Det blir fint när man lägger bitar av frukt, som kiwi i det här fallet, längs med burkens eller glasets kant. Och sedan toppa med frukt och bär.

Breakfast Bowl till frukost

Eller så satsar man på en färgglad Smoothie Bowl. Då finns det liksom inga begränsningar för hur mycket man kan toppa den. Just den här kallar jag för en Breakfast Bowl, men det behöver ju inte vara till frukost man äter den.

Alla hjartans dag Nutella

Storebror har lovat att stå för hjärtsmörgåsarna imorgon. Han vet precis hur han ska använda pepparkaksformen för att forma dem. Kanske att det blir hjärtsmörgåsar i form av rostat bröd med nyttig nutella?

Ägg och avokadomacka

Eller hjärtsmörgåsar med stekt ägg och avokado

Vasaloppet mellanmal fazer rotfruktsbrod

agg pask

… eller annars ett ljust bröd med jordnötssmör och skivad banan. Svårt att välja, känner jag!

Oavsett hur vår middag blir imorgon så kommer den bli ljuvlig. Det är jag helt säker på!

Lämna en kommentar

Annons
Annons