Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Om att träna i motgång

Masken träningsövning

I fredags när jag och resten av teamet på jobbet hade Kick-off hade vi en magisk dag på alla sätt och vis. På alla sätt förutom ett. För när vi inledde dagen med ett tufft boxningspass råkade jag skada knät….

Vi skulle göra en burpee följt av ett tuck jump och energifylld och kaxig som jag var kunde jag inte låta bli att hoppa lite extra högt, vilket ledde till att jag vred till knät i landningen. Det var samma knä som jag skadade för ett och ett halvt år i skidbacken och känslan när jag landade i fredags var exakt samma som då. Och det var ingen bra känsla kan jag säga.

Nu har det gått fem dagar och knät ät långa vägar från bra. Dumdristigt spelade jag innebandy i måndags. Men det skulle jag inte ha gjort för efter det blev knät värre igen. I värsta fall har jag lika lång tid av “rehabträning” att vänta som sist och det tog närmare två månader då innan jag kunde träna som vanligt igen då.

Så hur gör jag för att hålla modet uppe och lyckas träna trots denna motgång?

Jo, jag väljer att fokusera på det positiva. Jag är tacksam för att skadan inte är värre än den är. Så som det känns kommer knät läkas och bli bra av sig själv och i det stora perspektivet är ju 1-2 månader inte så lång tid. Och även om jag är begränsad i min träning nu så kan jag ju träna. Jag får se det som att jag nu kommer ha möjlighet att ge kroppen annan sorts träning än den vanligtvis får och det skadar ju inte på något sätt.

Denna typ av träning kan jag göra:

  • Styrketräna överkroppen samt vissa övningar för ben och rumpa
  • Cykla
  • Simma
  • Promenera, dock med något långsammare tempo
  • Yoga (till viss del)
  • Rörlighetsträning (till viss del)
  • Roddmaskin (tror jag)

Ni ser, det finns mycket jag faktiskt kan träna trots det skadade knät! Och ibland kan det vara nyttigt att få längta till något för oj, vad jag ser fram emot att få springa och hoppa om några veckor när jag kan det igen.

Här kommer tips på ett smart hemmaträningspass som går att göra med skadat knä och som jag gjorde sist när jag var skadad.

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons