Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Bananplättar med äppelkompott

Bananplättar med äppelkompott

Ser inte den här tallriken med bananplättar i hög, toppade med äppelkompott, väldigt god ut? Jag som har smakat den vet att svaret är ja och jag vill här slå ett slag för att göra den här typen av plättar nästa gång det är dags för pannkakslagning. Att äta dem med tillbehöret äppelkompott, som du enkelt gör själv med enbart två ingredienser, gör att denna måltid nästan smakar som äppelpaj.

Bananplättar med äppelkompott

I helgen när barnen önskade pannkakor till lunch stekte jag dessa bananplättar och när de sedan fick smaka med tillsammans med äppelkompotten var det just äppelpaj de associerade måltiden med. Vilket barn vill inte äta äppelpaj till lunch, mellanmål eller middag, liksom?!!

Gissar att ni vill ha receptet så här kommer det!

Bananplättar

ca 2 portioner

  • 1 stor banan
  • 2 msk jordnötssmör (eller annat nötsmör)
  • 5 ägg
  • kokosolja eller smör att steka i

Mosa bananen tillsammans med jordnötssmöret. Knäck i äggen och rör ihop till en smet.

Värm en plättlagg, klicka i kokosolja eller smör och häll i smet. Stek bananplättarna gyllenbruna.

Jag tycker att dessa plättar smakar lika bra kalla som varma så det gör inget om det tar en stund att steka alla plättarna. De andra kan läggas på ett fat under tiden.

Bananplättar med äppelkompott

Medan du gör bananplättarna kan du steka äppelkompotten och den är som sagt super enkel att göra.

Äppelkompott

  • 2 äpplen
  • kanel
  • kokosolja eller smör att steka i

Skala och skär äpplena i mindre bitar. Värm en stekpanna med kokosolja eller smör. Stek äppelbitarna mjuka tillsammans med kanel.

Bananplättar med äppelkompott

Älskar att hitta maträtter som hela familjen gillar och som både ger bra näring och mättnad. Det här är helt klart en sådan maträtt!

Bananplättar med äppelkompott

Eftersom bananplättarna med äppelkompott smakar ungefär som äppelpaj passar detta även bra att äta som efterrätt. Eller frukost för den delen!

Bananplättar med äppelkompott

För mer inspiration när det kommer till bananplättar; kolla in det här ljuvliga receptet på bananplättar med nyttig nutella och hallon.

5 kommentarer

  1. så gott med bananplättar!! men mina barn är ju födda innan socker o mjöl blev “farligt” o tycker inte om sådana “uppfinningar”. Önskade att jag lät dom äta fil osv utan sötning… 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons