På en söndag på hösten som spenderas hemma passar det ypperligt att göra något slags långkok. För ett par veckor sedan hade vi en sådan söndag hemma och passade då på att göra en chili på högrev som långkok. Att låta grytan stå och puttra länge är hemligheten både för att få köttet mört och alla smaker att gifta sig fint, men också för att det sprids en så ljuvlig doft i hela huset.
Receptet på den chili vi gjorde hittade jag på ica.se. Här kommer vår variant av denna goda och smakrika chili på högrev!
Chili på högrev – recept
ca 6 portioner
- 1 kg högrev
- 3 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 3 morötter
- 1 palsternacka
- 1-2 chilifrukter
- 2 msk rapsolja
- 3 lagerblad
- 5 hela nejlikor
- 33 cl öl
- 5 dl oxbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 400 g kokta kidneybönor
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Jag använde vår Crock-Pot när jag tillagade grytan. Så praktiskt att kunna låta den stå och puttra medan man kan pyssla med annat under tiden! (Klicka in via länken för ett annat gott recept på mustig köttgryta!)
Vi serverade chilin tillsammans med kokt, vitt ris samt en klick gräddfil. En annan variant är att äta den tillsammans med tacobröd.
Smaklig spis! För detta måste du laga i höst!
1 kommentar