Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Nyttigt godis till Halloween!

Nyttigt godis Halloween

Halloween står inför dörren och jag vill bjuda er på ett väldigt enkelt och snabbt godis att göra själv inför denna läskiga helg. Du behöver bara tre ingredienser och väljer själv om du gör godiset med vanlig mörk choklad eller choklad utan raffinerat socker.

Halloween-godis att göra själv

  • banan
  • jordnötssmör
  • mörk choklad

När jag gjorde detta Halloween-godis senast använde jag den mörka chokladen från Nick’s. Den är sötad med sötningsmedel istället för vanligt socker. Lite bättre än vanlig choklad alltså.

När det kommer till jordnötssmöret så är mitt tips att du väljer en sort utan socker och andra onödiga tillsatser. Kolla innehållsförteckningen och säkerställ att det bara står nötter och lite salt där!

Själva godiset är sedan busenkelt att göra. Skiva bananen i slantar. Bred en klick jordnötssmör mellan två bananslantar. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och häll lite choklad över varje banangodis.

Låt svalna och stelna och förvara godiset i frysen tills du ska bjuda alla Halloween-monster på dem.

Nyttigt paskgodis

Jag gissar att du redan har kommit på själv att dessa godisar också fungerar att göra andra delar av året, men eftersom Halloween just nu står inför dörren tycker jag du ska börja med att göra dem till denna helg.

Lämna en kommentar

Annons
Annons